Ranonkel

Ranonkel - Verzorgingstips - Flowers.NL®

Haal de lente in huis met Ranonkels

De ranonkel is een delicate, maar krachtige snijbloem die zorgt voor een opvallende aanvulling op elk boeket. Met hun fijne bloemblaadjes en indrukwekkende kleuren, van zachtroze tot felrood en alles daar tussenin, zijn ranonkels een populaire keuze voor vele gelegenheden. Of u nu een verjaardagsfeest, bruiloft of gewoon een verrassingsmoment wilt aankleden, de ranonkel is een uitstekende keuze. Lees verder om meer te weten te komen over deze prachtige snijbloem en ontdek waarom ranonkels een must-have zijn voor elke bloemist.
 
 
 
 
 
 

KLEUREN EN VORMEN:

De ranonkel is beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, geel, oranje, roze, rood en paars. Haar bloemblaadjes openen zich geleidelijk, waardoor het prachtige hart van de bloem steeds zichtbaarder wordt.

SYMBOLIEK:

De ranonkel staat symbool voor charme en aantrekkelijkheid. In de Victoriaanse tijd stond het geven van een bos ranonkels voor "rijk aan aantrekkelijkheden". Tot op de dag van vandaag blijft het geven van een bonte bos ranonkels een populaire manier om iemand blij te maken.

HERKOMST:

De ranonkel is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Azië en is na vele omzwervingen ook in Europa terecht gekomen. Hier kreeg ze haar officiële Latijnse naam "Ranunculus", wat "kikkertje" betekent. Dit is te verklaren doordat de ranonkel voorkomt in drassige gebieden, net zoals kikkers.

VERZORGING:

Om te zorgen dat je ranonkel nog lang zal bloeien, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen:

  • Snijd een stuk van de stelen af;
  • Zet de bloemen in een schone vaas met schoon water en bloemenvoedsel voor bolbloemen;
  • Niet te veel water, want dit kan schade toebrengen;
  • Vul regelmatig water bij aan de vaas;
  • Plaats de ranonkel op een koele en beschutte plaats, weg van direct zonlicht en tocht.