Een veelzijdig typje

Je zou denken dat de bouvardia met haar stervormige bloemen een diva met sterallures is. Niets is minder waar. Deze beauty doet het zowel solo als gemixt fantastisch. Het maakt weinig uit of je haar uitkiest als de leading lady of haar een kleine bijrol geeft. Stralen doet ze toch wel!KLEUREN EN VORMEN

Bouvardia is verkrijgbaar in de kleuren wit, roze, rood of twee van deze kleuren gecombineerd. Ze is lid van de Rubiacae-familie en is ook een geliefde tuinplant. Er zijn ongeveer dertig soorten bouvardia’s die allemaal verschillende maten, bloemkleuren en enkele of dubbele bloemen bieden. Altijd te herkennen aan de trompet- of stervormige bloem.

SYMBOLIEK

Bouvardia's hebben een roemrijk verleden. Ze is vernoemd naar Charles Bouvard, lijfarts van Lodewijk XIII en hoofd van de Jardin du Roi te Parijs. De bloem symboliseert enthousiasme en daarom worden bouvardia’s vaak opgenomen als snijbloem in bloemstukken die gegeven worden om iets te vieren.

HERKOMST

Het geslacht bouvardia omvat circa dertig soorten en stamt uit Midden-Amerika, en dan vooral uit Mexico. Wist je dat koffie, gardenia’s en pentas zijn gerelateerd aan de bouvardia?

Boeket bijzondere verrassing

Een boeket laten bezorgen is al een mooie verrassing, maar de combinatie met deze gave vaas maakt het compleet (incl. vaas)

Boeket Bordeaux

Wilt u een groots gebaar maken? Trakteer iemand dan op dit boeket met onder andere nerine, eustoma en bouvardia.

Voor een bijzondere Moeder

Moederdag Boeket omdat je zo bijzonder bent.