Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het aantal aangesloten duurzame bloemisten groeit.

Duurzame bloemen
Tulpen veld
MVO

Wat betekent duurzaam?

De term duurzaam horen we dagelijks. Maar wanneer is iets duurzaam? Officieel betekent duurzaam: het milieu weinig belastend. Het is dus goed dat we ons hier bewust van zijn en blijven om op die manier ons steentje bij te dragen.

Hoe kijkt Flowers.NL tegen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) aan?

Wij bij Flowers.NL, hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hier maken we actief werk van vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie. We vinden het belangrijk dat een bij Fleurop aangesloten vakbloemist voldoet aan de eisen van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist, dit is een harde eis voor het lidmaatschap van Fleurop.

Meer dan 80% van de consumenten (zakelijk & particulier) vindt het inmiddels belangrijk dat bedrijven een duurzaamheid strategie hebben. Zij laten daarmee steeds vaker hun keuze mede hierdoor beïnvloeden. Het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist hanteert een checklist die bepaald is door de onafhankelijke instantie SMK. Met de checklist zorgt de Fleuropbloemist ervoor dat zowel de inkoop van de bloemen, als de processen rondom maken en bezorgen, op een duurzame manier gebeurt.

SGS zorgt periodiek door een fysieke controle in de winkel van de Fleurop Bloemist, dat de bloemist blijvend voldoet aan de richtlijnen en eisen voor het keurmerk. Op deze manier verzekert elke klant zich ervan dat er op een duurzame manier een boeket wordt bezorgd vanuit een lokale Fleurop vakbloemist. Dat geeft een extra goed gevoel.

Duurzaamheid bij Flowers.NL

Wij houden als merk Flowers.NL met alle activiteiten en processen zoveel mogelijk rekening met klimaat neutraliteit, circulariteit en eerlijke ketens, om zo op een toekomst bestendige manier te ondernemen (MVO).

Ook ons kantoor in Duiven en de daar plaatsvindende bedrijfsprocessen, trachten wij zo verantwoord mogelijk om te gaan met het duurzaamheid principe. Hierbij kunt u denken aan; recycling, bewust omgaan met elektriciteit, geen water verspillen en groene stroom opwekken en gebruiken.

Wij wekken al onze stroom zelf op d.m.v. zonnepanelen. Het kantoor is voor 100% uitgerust met energiezuinige ledverlichting, daarnaast is het pand  voor 100% voorzien van dubbel glas. Voor verwarming zijn wij aangesloten op het stadsverwarming netwerk van de gemeente Duiven. Ons wagenpark is bescheiden en 100% elektrisch.

Op zoek naar Pracht en Duurzaamheid?

Ontmoet de Duurzame Bloemist

Bloemen zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze kunnen ook een krachtige boodschap van zorg voor onze planeet overbrengen. Duurzame bloemisten spelen een cruciale rol in het bevorderen van milieubewuste praktijken binnen de bloemensector, en ze bieden klanten de kans om bloemen te kopen die niet alleen mooi zijn, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

Wat maakt een bloemist duurzaam?

Duurzame bloemisten richten zich op het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk en het ondersteunen van ethische praktijken in de bloemenindustrie. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van duurzame bloemisten:

1. Lokaal en seizoensgebonden: Duurzame bloemisten streven ernaar om bloemen te kopen en te verkopen die lokaal worden geteeld en in het juiste seizoen beschikbaar zijn. Hierdoor wordt de uitstoot van broeikasgassen verminderd die gepaard gaan met lange afstandstransport en worden natuurlijke groeicycli gerespecteerd.

2. Biologisch en gifvrij: Ze geven de voorkeur aan biologische en gifvrije teeltmethoden om schadelijke chemicaliën uit de bloemenproductie te weren en het milieu te beschermen.

3. Ethische inkoop: Duurzame bloemisten houden rekening met de arbeidsomstandigheden en eerlijke handelspraktijken bij de inkoop van bloemen. Ze ondersteunen boeren en arbeiders in de bloemenindustrie door ervoor te zorgen dat zij een eerlijke vergoeding krijgen.

4. Verminderd afval: Ze proberen afval te minimaliseren door verpakkingen te verminderen, te recyclen en bloemstukken te creëren met een lange levensduur.

5. Bloemen met een verhaal: Duurzame bloemisten vertellen graag het verhaal achter elke bloem, waardoor klanten een diepere connectie kunnen maken met hun aankoop en de bron van de bloemen.

Waarom kiezen voor een duurzame bloemist?

Het kiezen voor een duurzame bloemist gaat verder dan het kopen van mooie bloemen. Het is een bewuste keuze om bij te dragen aan een gezondere planeet en het welzijn van mensen in de hele bloemenindustrie. Door te winkelen bij een duurzame bloemist, ondersteun je de verschuiving naar meer ethische en milieuvriendelijke praktijken in de branche. Bovendien kun je genieten van bloemen die niet alleen een visueel genot zijn, maar ook een gewetens treffer - een herinnering aan de schoonheid en de waarde van duurzaamheid.

Hoe vind je een duurzame bloemist?

Op zoek naar een duurzame bloemist? Kijk je hoeft niet verder te kijken alle bloemisten waar wij mee samenwerken zijn gecertificeerde duurzame bloemisten. Het versturen van bloemen via Flowers.NL is een stap in de goede richting om zowel prachtige bloemen als onze prachtige planeet te ondersteunen.

In een wereld die steeds meer de waarde van duurzaamheid erkent, bieden duurzame bloemisten een groenere keuze voor bloemenliefhebbers. Bij elke aankoop kunnen klanten de schoonheid van de natuur vieren en tegelijkertijd bijdragen aan een gezondere, ethische bloemenindustrie en een duurzamere wereld.


Wat is een duurzame bloemist?

Wanneer je voldoet aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist, mag je je officieel een duurzame bloemist noemen. Met dit onafhankelijke keurmerk toont de bloemist aan dat het assortiment bloemen en planten, en tevens de bedrijfsvoering in de winkel, duurzamer zijn. Dit doet hij door een duurzamere bedrijfsvoering en een inkoop van duurzamere bloemen en planten. Het certificatieschema is tot stand gekomen in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, NGO's, branche specifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

meer informatie over de duurzame bloemist

Barometer duurzam bloemist

Een andere vraag?


Je kunt ons bereiken via:

  Email via wecare@flowers.nl
WhatsApp
  Telefoon+31 (0)85 2732330