Internationale Vrouwendag (IWD)

Internationale vrouwendag

Waarom bloemen een geweldige keuze zijn voor Vrouwendag en welke bloemen je kunt kiezen.

Bloemen sturen op Internationale Vrouwendag is een prachtige manier om je waardering en bewondering te tonen voor de belangrijke vrouwen in je leven. Deze dag wordt wereldwijd gevierd als een manier om de prestaties en bijdragen van vrouwen te erkennen en om gender gelijkheid en vrouwenrechten te bevorderen.
 
Out of stock
 
Out of stock
 
 
Out of stock
 
Out of stock
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrouwendag 8 Maart.

Vier op 8 maart de vrouwen die jou inspireren. Eer haar of hen met een mooi boeket bloemen voor Internationale Vrouwendag (IWD). Voor extra mooie arrangementen, handgemaakt door de lokale bloemist.

Het lijkt dikwijls misschien cliché, maar bloemen zijn voor de meeste vrouwen een grote verrassing op Internationale Vrouwendag (IWD). Het is natuurlijk helemaal waar om te zeggen dat ze niet de enige manier zijn om deze bijzondere dag te markeren voor een speciale vrouw die je wilt eren, maar ze zijn een geweldig cadeau dat een extra feestelijke laag kan toevoegen aan deze belangrijke dag van het jaar.

We hebben op deze pagina een groot aantal boeketten geselecteerd  die je op deze dag kunt sturen. Het sturen van een bloemetje op Vrouwendag  is niet alleen een goed idee is, maar het ook een geweldig idee. Daarom zijn deze bloemen het beste om te laten bezorgen op 8 maart van dit jaar.

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is er om aandacht te geven aan de verworven rechten van vrouwen wereldwijd.

In veel landen is deze dag een officiële feestdag. Zoals bijvoorbeeld in Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Burkina Faso, Cambodja, China (voor vrouwen), Cuba, Georgië, Guinee-Bissau, Eritrea, Kazachstan, Kirgizië, Laos, Madagaskar,  Moldavië, Mongolië , Nepal, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Vietnam en Zambia.

Ook in steeds meer Europese landen staat men stil bij deze dag. Ook in Nederland, Deze dag is hier geen feestdag, maar is toch een algemeen verschijnsel. Op deze dag is het in een aantal landen gebruikelijk dat mannen om de vrouwen in hun leven zoals vrienden, moeders, vrouwen, vriendinnen, dochters en collega’s, bloemen en kleine geschenken te geven.

Internationale Vrouwendag: vier het met bloemen.

Internationale Vrouwendag, gevierd op 8 maart, staat voor de deur! Met zijn wortels die teruggaan tot het begin van de 20e eeuw, is deze feestdag internationaal net zo populair als Valentijnsdag. In plaats van een romantisch feest te zijn, is IWD een gelegenheid om alle speciale vrouwen in je leven te vieren - of het nu een moeder, een echtgenote, een dochter, een vriend of een collega is! Nu bloemen bestellen voor internationale vrouwendag.

Cadeau-ideeën voor Internationale Vrouwendag.

Hoe vier je Internationale Vrouwendag precies? Het meest populaire cadeau voor deze feestdag zijn bloemen, dus combineer een waardig boeket met een lief gevoel dat ze nooit zal vergeten!

Welke bloemen geef je met Vrouwendag.

Er zijn veel verschillende soorten bloemen die je kunt geven op Internationale Vrouwendag, maar enkele populaire keuzes zijn:

  • Rozen: Dit zijn klassieke en tijdloze bloemen die vaak worden geassocieerd met liefde en bewondering. Rode rozen kunnen liefde symboliseren, terwijl roze rozen vaak geassocieerd worden met dankbaarheid en waardering.
  • Tulpen: Deze elegante bloemen worden geassocieerd met gratie en schoonheid. Ze zijn er in verschillende kleuren, elk met hun eigen symbolische betekenis. Gele tulpen kunnen bijvoorbeeld vrolijkheid vertegenwoordigen, terwijl paarse tulpen royalty's kunnen symboliseren.
  • Anjers: Deze mooie bloemen zijn een populaire keuze voor Internationale Vrouwendag. Ze zijn er in verschillende kleuren, elk met hun eigen speciale betekenis. Zo worden roze anjers vaak geassocieerd met dankbaarheid en bewondering, terwijl witte anjers pure liefde en geluk kunnen vertegenwoordigen.
  • Narcissen: Deze vrolijke bloemen staan symbool voor een nieuw begin en worden vaak geassocieerd met de lente. Ze kunnen hoop, vreugde en vernieuwing vertegenwoordigen.
  • Orchideeën: Deze exotische en elegante bloemen worden geassocieerd met schoonheid en kracht. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, elk met zijn eigen speciale betekenis. Roze orchideeën kunnen bijvoorbeeld vrouwelijkheid en gratie vertegenwoordigen, terwijl paarse orchideeën bewondering en respect kunnen symboliseren.

Uiteindelijk zijn de beste bloemen die je kunt geven op Internationale Vrouwendag die bloemen die een speciale betekenis hebben voor jou en de vrouwen in je leven. Je kunt ook overwegen om verschillende soorten bloemen te combineren tot een mooi en betekenisvol boeket.

Waarom bloemen geven?

Een onderzoek van de Rutgers University toonde bijvoorbeeld aan dat deelnemers die bloemen als cadeau kregen "sterk en onmiddellijk gedrag vertonen dat een positief affect weerspiegelt" (Haviland-Jones, 2005), wat aangeeft dat het een van de snelste en meest effectieve manieren is om een dag goed te maken. opvallen als bijzonder. Niet alleen dat, maar dezelfde bevindingen toonden ook aan dat de respondenten ook de volgende dagen verbeterde gemoedstoestanden rapporteerden.

Bloemen vergezellen ons bij elke gelegenheid en mijlpaal, waarbij verschillende bloemen een eigen taal hebben. Al in de 18e eeuw hebben bloemen liefhebbers de betekenis van bloemsoorten en kleuren ontleed, waarbij ze de nadruk legden op het idee van "zeg het met bloemen". De perfecte variëteit voor deze gelegenheid is er een die liefde, eer, respect en prestatie viert. Tulpen en zonnebloemen vertegenwoordigen zowel kansen als prestaties, dus het zou gepast zijn om een paar van deze schoonheden in het boeket te mengen. 

Je kunt bij het kiezen van de juiste bloemen ook rekening houden met je relatie met de ontvanger. Gerbera's zijn ideaal voor een vriendelijk gevoel, terwijl prachtige rode rozen romantiek uitstralen.

Bovenal staat deze dag in het teken van het vieren van vrouwelijke prestaties en vooruitgang! Markeer je agenda's en plan vooruit om van 8 maart een moment te maken om waardering te tonen aan alle speciale vrouwen in jouw leven!

Internationale Vrouwendag is een wereldwijde dag van erkenning en viering van de prestaties en strijd van vrouwen voor gelijke rechten en kansen. Het is een dag waarop we de vooruitgang vieren die we hebben geboekt in de strijd voor gendergelijkheid en waarop we ons blijven inzetten voor een toekomst waarin vrouwen overal ter wereld volledig worden gewaardeerd en gerespecteerd.

Een manier om deze dag te vieren en de belangrijke vrouwen in ons leven te eren, is door het geven van bloemen. Bloemen zijn een universeel symbool van schoonheid, liefde en waardering. Ze kunnen ons helpen om onze emoties uit te drukken en onze dankbaarheid en liefde te tonen voor de bijdragen die vrouwen hebben geleverd aan onze levens en de samenleving als geheel.

Het geven van bloemen op Internationale Vrouwendag is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste zijn bloemen een manier om onze waardering en dankbaarheid te tonen voor de belangrijke vrouwen in ons leven. Of het nu gaat om moeders, grootmoeders, zussen, vriendinnen, leraren of collega's, vrouwen spelen een belangrijke rol in ons leven en verdienen het om op deze dag extra in het zonnetje te worden gezet.

Ten tweede is Internationale Vrouwendag een dag van solidariteit en eenheid tussen vrouwen overal ter wereld. Het geven van bloemen aan vrouwen op deze dag is een manier om onze steun te betuigen aan de strijd voor gendergelijkheid en om de kracht en veerkracht van vrouwen te erkennen en te vieren.

Ten slotte zijn bloemen gewoon een prachtige en symbolische manier om de schoonheid en kracht van vrouwen te vieren. Net zoals bloemen in de lente tot bloei komen en kleur en schoonheid aan de wereld toevoegen, zo voegen vrouwen ook kleur, schoonheid en kracht toe aan onze levens en de wereld om ons heen.

Bij Flowers.NL hebben we een breed scala aan bloemen die perfect zijn voor Internationale Vrouwendag. Of je nu op zoek bent naar een prachtig boeket rozen, een kleurrijk gemengd boeket of een elegante bos tulpen, wij hebben de perfecte bloemen om de vrouwen in je leven te eren en te laten zien hoeveel je om hen geeft.

Dus laten we op Internationale Vrouwendag bloemen geven om de belangrijke vrouwen in ons leven te eren, de kracht en veerkracht van vrouwen overal ter wereld te vieren en ons blijven inzetten voor een toekomst waarin vrouwen volledig worden gewaardeerd en gerespecteerd.