Internationale Vrouwendag

Vier de vrouwen die jou inspireren met de beste cadeaus voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2022! Eer haar met bloemen voor Internationale Vrouwendag. Voor extra mooie arrangementen, handgemaakt door de lokale bloemist.

lees meer over

Vrouwendag

lees meer over

Waarom bloemen geven?

lees meer over

Bloemen voor Vrouwendag

 
out of season
 
 
 
out of season
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is er om aandacht te geven aan de verworven rechten van vrouwen wereldwijd.

In veel landen is deze dag een officiële feestdag. Zoals bijvoorbeeld in Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Burkina Faso, Cambodja, China (voor vrouwen), Cuba, Georgië, Guinee-Bissau, Eritrea, Kazachstan, Kirgizië, Laos, Madagaskar,  Moldavië, Mongolië , Nepal, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Vietnam en Zambia.

Ook in steeds meer Europese landen staat men stil bij deze dag. Ook in Nederland, Deze dag is hier geen feestdag, maar is toch een algemeen verschijnsel. Op deze dag is het in een aantal landen gebruikelijk dat mannen om de vrouwen in hun leven zoals vrienden, moeders, vrouwen, vriendinnen, dochters en collega’s, bloemen en kleine geschenken te geven.

Internationale Vrouwendag: vier het met bloemen.

Internationale Vrouwendag, gevierd op 8 maart, staat voor de deur! Met zijn wortels die teruggaan tot het begin van de 20e eeuw, is deze feestdag internationaal net zo populair als Valentijnsdag. In plaats van een romantisch feest te zijn, is IWD een gelegenheid om alle speciale vrouwen in je leven te vieren - of het nu een moeder, een echtgenote, een dochter, een vriend of een collega is! Nu bloemen bestellen voor internationale vrouwendag.

Cadeau-ideeën voor Internationale Vrouwendag.

Hoe vier je Internationale Vrouwendag precies? Het meest populaire cadeau voor deze feestdag zijn bloemen, dus combineer een waardig boeket met een lief gevoel dat ze nooit zal vergeten!

Waarom bloemen geven?

Een onderzoek van de Rutgers University toonde bijvoorbeeld aan dat deelnemers die bloemen als cadeau kregen "sterk en onmiddellijk gedrag vertonen dat een positief affect weerspiegelt" (Haviland-Jones, 2005), wat aangeeft dat het een van de snelste en meest effectieve manieren is om een dag goed te maken. opvallen als bijzonder. Niet alleen dat, maar dezelfde bevindingen toonden ook aan dat de respondenten ook de volgende dagen verbeterde gemoedstoestanden rapporteerden.

Bloemen vergezellen ons bij elke gelegenheid en mijlpaal, waarbij verschillende bloemen een eigen taal hebben. Al in de 18e eeuw hebben bloemen liefhebbers de betekenis van bloemsoorten en kleuren ontleed, waarbij ze de nadruk legden op het idee van "zeg het met bloemen". De perfecte variëteit voor deze gelegenheid is er een die liefde, eer, respect en prestatie viert. Tulpen en zonnebloemen vertegenwoordigen zowel kansen als prestaties, dus het zou gepast zijn om een paar van deze schoonheden in het boeket te mengen. 

Je kunt bij het kiezen van de juiste bloemen ook rekening houden met je relatie met de ontvanger. Gerbera's zijn ideaal voor een vriendelijk gevoel, terwijl prachtige rode rozen romantiek uitstralen.

Bovenal staat deze dag in het teken van het vieren van vrouwelijke prestaties en vooruitgang! Markeer je agenda's en plan vooruit om van 8 maart een moment te maken om waardering te tonen aan alle speciale vrouwen in jouw leven!