Bloemsoorten

Er bestaan vele duizenden, verschillende bloemen op de wereld.

Bloemen die jij in de boeketten terug kunt vinden wordt meestal gekweekt door kweker in binnen en buitenland. Deze kunnen zowel binnen als buiten worden geteeld. Op deze pagina vind je een overzicht van de meest bekende bloemen (op kleur) terug die in de boeketten worden verwerkt door onze bloemisten.

Boeketten met verschillende bloemen

Wanneer jij een boeketje besteld is het natuurlijk niet zo dat daar uitsluitend 1 soort bloem in wordt verwerkt. Alle boeketten worden samengesteld door meerdere soorten bloemen (natuurlijk zijn enkele uitzondering zoals de rozen boeketten en tulpen boeketten). Dat komt voornamelijk door de betekenis van deze bloemen. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de veldboeketten / plukboeketten dan bevatten deze soms tot wel 15-25 verschillende soorten bloemen.

Wat zijn de mooiste bloemen?

Wat zijn de leukste en vrolijkste bloemen? Dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Misschien vind jij juist kleine bloemen mooier dan grote bloemen, of heb je een voorliefde voor een bepaalde kleur.

Nederlandse top 10 van favoriete bloemen:

  1. Roos
  2. Tulp
  3. Lelie
  4. Pioenroos
  5. Gerbera
  6. Gladiool
  7. Dahlia
  8. Chrysant
  9. Amaryllis
  10. Freesia

Welk bloemen blijven lang vers?

De versheid van bloemen hangt voornamelijk af van de verzorging. Onze bloemisten geven een vaasgarantie van 7 dagen. Deze versgarantie is prima te behalen wanneer je regelmatig nieuw schoon water in de vaas doet en er de juiste snijbloemen toevoeg. Welke bloemen het langste mooi blijven zijn de anthurium, de chrysanten en de anjers.

Welke bloemen geven geen allergische reactie?

Lees hier welke bloemen als niet of minder allergeen worden beschouwd.