Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis. Achtergrond informatie over, herkomst, soorten, verzorging en boeketten met Amaryllis

De stralende ster in huis

Als fonkelende bloem brengt de amaryllis brengt warmte in koude dagen. Je kunt haar zelfs de ster van de feestdagen maken. Maar daarnaast ook in het prille voorjaar doet ze het erg goed. Mag deze statige en langstelige schoonheid dan ook stralen in jouw huis?

Beschikbaarheid:

De Amaryllis als snijbloem is in Nederland verkrijgbaar van November tot en met Januari. Buiten deze periode is de kwaliteit van de aangeboden Amaryllisen onvoldoende waardoor onze bloemisten deze Amaryllis dan niet aanbieden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KLEUREN EN VORMEN VAN DE AMARYLLIS

Van de Amaryllis zijn de bloemblaadjes heel bijzonder; ze lijken dikwijls wel alsof ze van prachtig fluweelstof zijn gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in vele tinten wit, rood, geel, roze, (zalm)roze, paars, oranje en tweekleurig. Meestal zitten er wel vier tot zes zeer indrukwekkende bloemen aan de steel. De amaryllis kenmerkt zich ook doordat ze aan haar steel geen blad heeft, daarom noemen ze haar in de Verenigde Staten ook wel een ‘Naked Lady’.

SYMBOLIEK VAN DE AMARYLLIS

De amaryllis symboliseert dan ook trots en betoverende schoonheid, en ze geeft je een gevoel van genegenheid en vriendschap. Een echte bloem om harten mee gaan te veroveren dus, vanaf  het moment dat je een boeket of een mooie bos weggeeft, of wannneer deze staat te pronken op jouw keukentafel..

HERKOMST VAN DE AMARYLLIS

De Amaryllis kent haar oorsprong in Zuid- en Midden-Amerika en het Caribische gebied en de feitelijke wetenschappelijke naam is ook geen amaryllis. Wat wij amaryllis noemen, heet eigenlijk Hippeastrum. Deze stralende bloem is een afstammeling van de narcisfamilie en groeit uit een bol. De naam Hippeastrum komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘ridderster’, verwijzend naar de stervormige bloembladeren. Hippeus = ridder en astron = ster.

VERZORGING AN DE AMARYLLIS

  • Snijd de stelen RECHT af met een scherpmes.
  • Doe om het onderste gedeelte van de steel een plakbandje of een elastiekje. Dit om het omkrullen van de steel te voorkomen.
  • Je kunt een stok in de binnenzijde van de Amaryllis plaatsen om later doorhangen van de zwaar wordende bloemen tros te voorkomen.
  • Kies een stevige glazen vaas uit.
  • Zorg dat de vaas goed schoon is, vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
  • Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.

een boeket met Amaryllis bestellen?

De Amaryllis is geen bloem die het gehele jaar door te verkrijgen is. Neem daarom altijd eerst even contact op met onze klanten service om er verzekerd van te zijn dat deze bloem op voorraad is bij onze bloemist…