Calla

Calla - Flowers.NL®

De Calla is een graag geziene gast bij feestelijke gelegenheden.

KLEUREN EN VORMEN

Wat betreft kleur biedt de Calla je genoeg keuze. De bloem is er in wit, rood, geel, roze, paars, oranje, groen, zwart en tweekleurig. Wat het meest opvalt aan de Calla is de prachtig gestileerde kelk. Deze kelk is eigenlijk een bloemblad en groeit sereen en statig uit de stengel. Het is een soort schub die langzaam opent, tot je diep in het hart kunt kijken. De echte bloemetjes zijn heel klein en bevinden zich op de bloeikolf in de kelk.

SYMBOLIEK

De Calla heeft verschillende symbolische betekenissen. Calla wordt gezien als bloem van zuiverheid en sympathie en staat voor schoonheid. Ook ziet men de Calla als geluksbloem. Dit stamt nog uit de tijden van de Grieken en Romeinen. Zij associeerden de kelkvormige bloem met feesten en plezier.

HERKOMST

Calla komt uit een gebied dat zich uitstrekt van Zuid-Afrika tot Malawi, waar hij in moerassen groeit. Daar is het afwisselend zompig of uitgedroogd, wat de Calla niet alleen mooi maar ook sterk maakt.

Verzorgingstips:

De Calla is erg gevoelig voor vervuiling. Dit betekent dat een goede hygiëne erg belangrijk is! Om nog langer plezier te hebben van Calla's, hebben wij enkele tips voor je:

  • Werk met schone tools en maak je vaas voor gebruik goed schoon.
  • Zet de Calla's in een oplossing van Chrysal CVBN en water.
  • Snij, indien nodig, regelmatig de stelen een stukje bij. Eventueel kunt u de stelen die slijmerig zijn geworden verwijderen.
  • Zet de Calla's niet in de volle zon, bij een andere warmtebron of in de tocht.
  • Daarnaast zijn de Calla's gevoelig voor ethyleengas. Het wordt dan ook afgeraden om de Calla's in de buurt van groenten of fruit te zetten.

Ook zijn Calla’s ontzettend mooi  in een bruidsboeket. Om het boeket op deze belangrijke dag mooi te houden kunt u Chrysal Glory gebruiken. Chrysal Glory is een houdbaarheidsspray. De spray werkt snel en efficiënt. Chrysal Glory houdt de bloemen langer mooi zonder dat ze op water hoeven te staan.