Alstroemeria

Alstroemeria - Flowers.NL®

Alstroemeria. Achtergrond informatie over, herkomst, soorten, verzorging en boeketten met Alstroemeria

Een kleurrijke viering van vriendschap

Gedraaide bladeren en prachtige, felgekleurde bloemen: dat zijn dé kenmerken van de alstroemeria. Ze symboliseert vriendschap en dat maakt haar de perfecte bloem om aan je beste vrienden cadeau te geven.

 
 
 

KLEUREN EN VORMEN VAN DE ALSTROEMERIA

Vaak tref je de Alstroemeria in de winkel nog ietwat verlegen aan en verschuilt zij zich in in haar bloemknop. Maar olala, wat een grote verassing brengt deze grandame teweeg als ze thuis haar knoppen opent. Dan kun je vaak wel zes tot acht bloemen aan haar steel tellen, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze hier kun je dan volop van genieten. Zeker omdat deze bloemen zo lekker lang staan.

SYMBOLIEK VAN DE ALSTROEMERIA

Langdurige vriendschap dat is waar de Alstroemeria symbool voor staat. Het is dan ook het ideale cadeau om een mooie hechte vriendschap mee te vieren. Ook alle zes de bloemblaadjes van de alstroemeria staan elk voor een waardevolle eigenschap; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Je kunt zelf kiezen welk blaadje voor welke betekenis staat.

HERKOMST ALSTROEMERIA

Vanwege de exotische uitstraling wordt de  alstroemeria wordt ook wel incalelie genoemd. Het is dan ook een verwijzing naar haar natuurlijke habitat van deze pracht bloeier: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. in de achtiende eeuw werd daar deze bloem ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. Hij wasdan ook degene die de de bloem haar huidige naam gaf.

ALSTROEMERIA WEETJE!

Sommige Alstroemeria soorten maken geen stuifmeel aan, bijvoorbeeld de Florinca. Dat heeft twee voordelen: de bloemen vallen hierdoor niet uit én ze zijn uitermate geschikt voor mensen die alergies zijn voor stuifmeel (hooikoort).

Verzorgingstips voor thuis:

  • Zet de Alstroemeria direct in een vaas met Chrysal Better Bloom. Of nog beter: gebruik de specialiteitsbloemenvoeding van Chrysal Lily & Alstroemeria. Door deze bloemenvoeding zullen de knoppen prachtig openen, blijven de Alstroemeria's hun intense kleuren behouden en zullen de Alstroemeria's tot 60% langer meegaan dan met alleen water.
  • Snijd de steel van de Alstroemeria 2-3 cm af met een schoon en scherp mes of een schaar.
  • Verwijder de afgevallen bladeren van de Alstroemeria's uit het water.

een boeket met Alstroemeria bestellen?

De Alstroemeria is geen bloem die het gehele jaar door te verkrijgen is. Neem daarom altijd eerst even contact op met onze klanten service om er verzekerd van te zijn dat deze bloem op voorraad is bij onze bloemist…