ALSTROEMERIA

KLEUREN EN VORMEN

De alstroemeria blijft in de winkel nog ietwat verlegen in haar bloemknop schuilen. Maar olala, wat een verrassing als ze thuis haar knoppen opent. Dan zie je zes tot acht bloemen aan haar steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze waar je volop van kunt genieten. Helemaal omdat deze bloemen zo lekker lang staan.

SYMBOLIEK

De alstroemeria staat symbool voor een langdurige vriendschap. Het is dan ook het perfecte cadeau om een mooie vriendschap mee te vieren. Alle zes de bloemblaadjes van de alstroemeria staan voor een waardevolle eigenschap; begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Welk blaadje voor welke betekenis staat, mag je zelf kiezen.

HERKOMST

De exotische alstroemeria wordt ook wel incalelie genoemd. Het is een verwijzing naar haar natuurlijke habitat: de koele gebergten van de Andes in Chili, Brazilië en Peru. De bloem werd daar in de achttiende eeuw ontdekt door de Zweedse onderzoeker Clas Alströmer. Hij was het die de bloem haar huidige naam gaf.

GOED OM TE WETEN

Sommige alstroemeriasoorten maken geen stuifmeel aan, bijvoorbeeld de Florinca. Dat heeft twee voordelen: de bloemen vallen hierdoor niet uit én ze zijn uitermate geschikt voor mensen met hooikoorts.

Bron en foto: Bloemenbureau Holland

Verzorgingstips voor thuis:

  • Zet de Alstroemeria direct in een vaas met Chrysal Better Bloom. Of nog beter: gebruik de specialiteitsbloemenvoeding van Chrysal Lily & Alstroemeria. Door deze bloemenvoeding zullen de knoppen prachtig openen, blijven de Alstroemeria's hun intense kleuren behouden en zullen de Alstroemeria's tot 60% langer meegaan dan met alleen water.
  • Snijd de steel van de Alstroemeria 2-3 cm af met een schoon en scherp mes of een schaar.
  • Verwijder de afgevallen bladeren van de Alstroemeria's uit het water.

een boeket met Alstroemeria bestellen?

De Alstroemeria is geen bloem die het gehele jaar door te verkrijgen is. Neem daarom altijd eerst even contact op met onze klanten service om er verzekerd van te zijn dat deze bloem op voorraad is bij onze bloemist…