Hortensia (hydrangea)

Hortensia (hydrangea) - Flowers.NL®

Jaarrond het zomer gevoel met de hortensia.

Ben je op zoek naar een natuurlijke sfeermaker in huis? Met haar zeer robuuste bloem, die een doorsnee kan hebben van wel 25 centimeter, is de hortensia een uitstekende keuze. De grote bloemblaadjes bollen kom je trouwens ook weleens tegen onder hun chique naam: Hydrangea. Met zo’n naam krijg je een direct zomergevoel met vijf sterren.

KLEUREN EN VORMEN HORTENSIA'S

In de eerste helft van het jaar zie je de rode, roze, paarse, witte, groene en blauwe hortensia’s. En ook hortensia’s die meerdere kleuren combineren. In de tweede helft van het jaar zijn er de zogenaamde doorgekleurde bloemen. Deze hortensia’s hebben een groene, rode, bruine tint – passende bij de herfst en winter - en laten zich goed drogen.

Qua vorm is er ook een hoop te beleven. Kies voor enkel- of dubbelbloemige soorten, bolvormige hortensia’s, hortensia’s met kleine bloemetjes in het midden en grote bloemblaadjes aan de rand (randbloeiers) of met een pluimachtige vorm. Kun jij kiezen uit al dat moois?

SYMBOLIEK HORTENSIA

De hortensia is rijk aan symboliek. De bloem staat voor dankbaarheid, gratie en schoonheid. Ook straalt ze overvloed uit, dit vanwege de uitbundige hoeveelheid bloemetjes en de royale, bolle vorm. De kleuren van de hortensia symboliseren liefde, harmonie en vrede. Perfect dus om te gebruiken in een luxueus bloemwerk bij bruiloften en verjaardagen, maar eveneens passend voor een beladen rouwboeket.

HERKOMST HORTENSIA

De hortensia die jij tegenwoordig in de bloemenwinkel aantreft, heeft Aziatische en Zuid-Amerikaanse roots. Deze sfeermaker kwam met de eerste VOC-schepen naar Europa. Leuk weetje: haar chique naam Hydrangea komt van ‘hydro’ (water) en ‘angeion’ (kruik). De vorm van de hortensia doet namelijk denken aan een oude waterkruik. Oké, het is even zoeken.

VERZORGINGTIPS HORTENSIA

  • Snijd een stukje van de steel schuin af.
  • Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur.
  • Zet je vaas met hortensia’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid en vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.
  • Zorg dat er geen blad in het water hangt.
 
 
 
Out of stock