Castilleja indivisa

Castilleja indivisa - Flowers.NL®

Castilleja. indivisa Achtergrond informatie over, herkomst, soorten, verzorging en boeketten met Castilleja indivisa

Castilleja indivisa

Algemeen bekend als Texas Indian paintbrush of wholeleaf Indian paintbrush, is een hemiparasitaire eenjarige wilde bloem afkomstig uit Texas, Louisiana en Oklahoma in de Verenigde Staten. Er zijn historische gegevens van de soort die vroeger in Arkansas groeide, en rapporten van genaturaliseerde populaties in Florida en Alabama.


Door de felrode bladachtige schutbladen die de witte tot groenachtige bloemen omringen, ziet de plant eruit als een rafelige borstel die in rode verf is gedoopt. Ze produceren soms een lichtgele of puur witte variatie vermengd met de rode tinten.

Elke plant groeit typisch 30-45 cm (12-18 inch) hoog. De bladeren zijn lang en steelloos. De wortels groeien tot ze de wortels van andere planten bereiken, voornamelijk grassen, en dringen dan de wortels van de "gast"plant binnen om een ​​deel van hun benodigde voedingsstoffen te verkrijgen (bekend als semi- of hemiparasitisme).

Texas-penseel bloeit meestal in het begin tot het midden van de lente en gedijt goed in goed doorlatende gebieden met volle zon. Ze zijn te zien langs snelwegen en in velden, als aanvulling op het diepe blauw van de bluebonnets.