Vaak gestelde vragen

Onze klanten service heeft een lijst samengesteld met de meest gestelde vragen aan hun. Wij hebben deze vragen en de antwoorden hierop te samen gebracht in de rubrieken en de belangrijkste staan in onderstaande lijst.

Mocht uw vraag desondanks niet in de lijst staan neemt u dan gerust contact op met onze klanten service via email of WhatsApp .

Lees meer over belangrijke mededelingen met betrekking tot de bezorging van jouw bestelling.

Vragen over de bezorging van bloemen.

Bloemen in Nederland, voor 13:00 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd! (niet op zondag) en levering op de Waddeneilanden zijn hierop een uitzondering. Voor Bloemen naar het buitenland, Levering volgende dag, mits de bestelling voor 16.30 uur geplaatst is op bloemen naar het buitenland(niet op zondag).

Voor €8,95 wordt het boeket overal in Nederland persoonlijk bezorgd door de lokale bloemist.

Ja, natuurlijk. De ontvanger krijgt alleen de tekst te zien die jij op het kaartje zet. Niet uw naam en adresgegevens. Jouw persoonlijke gegevens worden nooit aan derden doorgegeven, ook niet aan de ontvanger van je bestelling.

Bestellingen worden standaard tussen 9:00 en 18:00 bezorgd. In verband met drukte kan het soms voorkomen, dat de bestellingen in de avonduren worden bezorgd. Bij bedrijven is dit tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Als de ontvanger niet thuis is, probeert de chauffeur de bestelling bij de buren af te geven. Als dat niet mogelijk is, neemt de chauffeur de bestelling mee terug naar de bloemenzaak. De ontvanger ontvangt een "Niet Thuis" briefje in de brievenbus met instructies. Om vertragingen in de bezorgroute te voorkomen, is het tijdens het bezorgen voor de chauffeur niet mogelijk met de ontvanger te bellen.

Bezorging op de Waddeneilanden wordt met uitzondering van Texel verzorgd vanaf het vaste land. De bloemen worden per transport boot naar het eiland vervoert en vervolgens door een koerier ter plaatse bezorgd. Hierdoor is levering in de ochtend niet mogelijk en kan het voorkomen dat uw bestelling pas een dag later aankomt.

Je kiest zelf op welke dag het boeket wordt bezorgd. Onze bloemisten bezorgen 6 dagen in de week, van maandag t/m zaterdag (m.u.v. feestdagen).Op Speciale dagen zoals Valentijnsdag* en Moederdag is het ook mogelijk op zondag te bezorgen. (*= indien Valentijnsdag op een Zondag valt)

In sommige plaatsen kun je tot maar ook na 13:00 nog bestellen voor levering dezelfde dag. Lees meer over Vandaag bloemen bezorgen of neem even telefonische contact met ons op.

Ja hoor, zodra je de bestelling op onze website hebt geplaatst ontvang je direct een bevestiging van de bestelling op het door jouw opgegeven e-mailadres.Nadat de betaling is voltooid ontvang je hiervan ook direct een bevestiging op dat email adres. Vanaf dat moment gaan wij jouw bestelling direct verwerken.

Producten uit de fleurop collectie worden samen met de bloemen bezorgd. Overige producten zoals Champagne, Whiskey, Bieren, Wodka, Rituals cadeau pakketten, Dames en heren parfums, Villa Chocola bonbons, Happy Truffel Chocolade,proberen wij ook gelijktijdig met de bloemen bestelling te bezorgen. Mits je natuurlijk deze producten tijdig hebt besteld (2-3 werkdagen vooraf) dan kunnen wij in de regel alle producten gezamenlijk te bezorgen. Bestel je later of in het geval van onvoorziene logistieke omstandigheden dan kan het gebeuren dat producten afzonderlijk en op een later moment worden bezorgd door de pakket diensten van PostNL, DHL. DPD of GLS.


Vragen over het plaatsen van een bestelling voor bloemen.

In enkele simpele stappen kun je de bloemen op onze website bestellen.
Klik hier voor een korte uitleg

Ja, Wij houden je op de hoogte d.m.v. status updates per email. Flowers.NL heeft samen met Fleurop en onze Bloemisten een koppeling gemaakt, zodat je op het moment van verzending van jouw bestelling tot het moment van levering de bestelling kunt volgen.
Onze bloemist meld, nadat de bestelling is bezorgd, de bestelling als afgeleverd af in een daarvoor speciaal door Fleurop ontwikkelde APP.

Helaas is het wijzigen van een boeket bloemen of ‘Eigen wenskaart niet mogelijk. Wil je een wijziging aanbrengen op de wenskaart dan worden hier voor de kosten van de kaart in rekening gebracht.
Het aanbrengen van wijzigingen of het annuleren van de bestelling is alleen mogelijk wanneer het boeket nog niet onderweg is naar de ontvanger. Bij het annuleren van een order zijn wij helaas genoodzaakt om annuleringskosten in rekening te brengen. Dit is 10% van het orderbedrag met een miniumum van € 10.00
Neem bij wijzigingen of annuleren van je bestelling altijd even contact op met onze klantenservice. We zijn telefonisch te bereiken van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op zaterdag tot 12.00 uur op tel. 085-2732330.

Bij elk boeket kun je een product uit onzze Cadeaushop toevoegen. Zo heb je keuze uit knuffelberen, Fleurop Flavours chocolade en bonbons, vazen en verschillende soorten dranken waaronder Champagnes, Wijnen, Bier, Whiskey etc. Ook is het mogelijk een Rituals cadeau pakket samen met het boeket te laten bezorgen.
Houdt hierbij rekening evenals bij sommige dranken soorten en Chocolades dat wij hiervoor 2-3 dagen verwerkingstijd nodig hebben. Ook hebben wij een aantal boeketten gecombineerd met een cadeauartikel.

Hier kun je Rouwstukken en rouwboeketten gemakkelijk en snel bestellen.
Bij het bestellen van rouwwerk hebben wij extra informatie nog om het rouwwerk op het juiste tijdstip en op de juiste locatie te bezorgen. Daarom vragen wij bij bezorging van rouwwerk bij een rouwcentrum om de bezorgdatum én uitvaartdatum.

Wil je iemand verrassen met een uniek boeket op maat? Laat dan door onze Fleurop vakbloemist een boeket samenstellen op basis van jouw wensen. Kies prijs, kleur en stijl.

Nee, wij bellen de ontvanger niet voordat wij de bestelling afleveren. Dit zou immers de verrassing verpesten. Helaas is het ook niet mogelijk voor de bezorgers om voor de aflevering te bellen. Dit zou het bezorging proces enorm vertragen als zij telkens ontvangers moeten bellen.

Bestellingen naar bedrijven worden geleverd tijdens kantoortijden. Wil je jouw bestelling voor een bepaalde tijd geleverd hebben, dan kun je dit in de bestelling aangeven bij 'is er iets dat wij nog moeten weten'. Vul alleen een uiterlijke leveringstijd in als dit echt nodig is. Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden maar kunnen geen garanties geven. Wil je 100% zekerheid dat jouw bestelling er voor een bepaalde tijd is, neem dan telefonisch of per email contact op met de klantenservice.
Bij Rouwarrangementen krijgt je altijd de garantie dat de bloemen vóór de door u opgegeven tijd geleverd worden. Mocht het om welke reden dan ook toch niet lukken dan nemen wij contact met je op.

Dit is heel eenvoudig. De kosten die gemaakt worden voor het verzenden moeten op de een of andere manier betaald worden. De meeste webwinkels berekenen deze kosten door als een soort opslag in de verkoopprijs van de producten. Er zijn ook online bloemenwinkels die zeggen GRATIS te bezorgen, maar het boeket of bloem arrangement vervolgens kleiner maken door er minder bloemen in te verwerken.

We kunnen onze producten best allemaal net iets duurder maken en daarmee doen alsof we geen verzendkosten rekenen - zoals meestal gebeurt bij andere webwinkels.

Dit vinden wij echter oneerlijk. Op deze manier worden klanten, die meerdere artikelen bestellen, gestraft. Er wordt aan hen dus eigenlijk dubbele verzendkosten worden berekend.

De webwinkels die dus geen verzendkosten rekenen, verdienen dus zonder dat u het door heeft op de 'geen verzendkosten'.

Wij houden de kosten liever open en eerlijk!

"Soms betaal je het meest voor dingen die gratis zijn"

Albert Einstein Bron: Saturday Evening Post Interview met G.S Viereck, 26-10-1929Bieden jullie garantie op boeketten?

De Fleurop bloemist garandeert 7 dagen een mooie boeket, mits je de bloemen goed verzorgt natuurlijk. Bloemen zijn een natuurproduct, hierdoor kan het voorkomen dat de kwaliteit toch een keer tegenvalt. Laat dit ons dan binnen 7 dagen na ontvangst van het boeket weten middels een aantoonbare reactie. Bij een eventuele klacht ontvangen wij graag drie foto's van het geleverde boeket (bovenzijde, zijkant en stelen).

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Onze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Kan ik een boeket retouneren?

Jammer dat je een artikel/ artikelen terug wilt sturen. Onze retour voorwaarden vind je hieronder:

Helaas is het niet mogelijk om een boeket naar ons of de bloemist retour te sturen. Op bloemen is namelijk het herroepingsrecht uitgesloten i.v.m. de beperkte houdbaarheid hiervan.

Voor de Fleurop Bloemenbon geldt het herroepingsrecht van 14 dagen totdat je de bon verzilverd hebt.

De Fleurop cadeauartikelen, zoals knuffels, vazen, wijn, Prosecco  kun je wel naar ons retourneren. Wij hanteren hiervoor een retourtermijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen. Deze bedenktermijn gaat lopen op de dag nadat alle artikelen uit de bestelling bezorgd zijn. Bestel je een week voor het bezorgmoment, dan geldt de retourtermijn vanaf het moment dat de bezorging heeft plaatsgevonden.

Hiervoor geldt dat:

Het artikel moet nog in originele verpakking zitten / ongebruikt zijn. Mocht je hier vragen over hebben. Neem dan contact op met onze klantenservice: 085-2732330 (geen extra kosten) of wecare@flowers.nl.

Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg zijn van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen.

De kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening.


Kan ik veilig betalen?

Als je een bestelling gaat afrekenen vindt dit altijd in een beveiligde omgeving plaats. Wij maken gebruik van de betalings providers Multisafepay, Mollie en Paypal. Je kunt dus altijd veilig afrekenen

Welke betaalmogelijkheden bied Flowers.NL?

Bij Flowers.NL kunt je betalen zoals jij dat prettig vindt:

  • Creditcards
  • Applepay
  • PayPal
  • Bankbetaalmethoden

Kijk hier voor meer informatie.

Ik heb mijn bestelling geannuleerd, wanneer ontvang ik de retour betaling?

Retour betalingen worden altijd via onze betalingsproviders uitgevoerd. In de meeste gevallen is dit binnen 2-7 werkdagen geregeld en zal het bedrag zijn terug betaald via de betalingsmethode die u tijdens de bestelling heeft gebruikt.


Hoe gaat Flowers.NL om met persoonsgegeven?

We gaan vertrouwelijk om met je persoonlijke gegevens. Zo worden je persoonlijke gegevens alleen intern gebruikt voor de verwerking van jouw bestelling en niet gedeeld met derden. Lees hier onze volledige privacy statement.

Waar staan de algemene voorwaarden?

Hier vind je onze algemene voorwaarden komen overeen met de algemene voorwaarden van webshop keurmerk

Zijn jullie aangesloten bij een KEURMERK?

Ja wij zijn aangesloten bij Webshop Keurmerk. Dit keurmerk geeft extra zekerheid voor de klant. Zo moeten we voldoen aan een aantal strenge criteria om veilig en betrouwbaar shoppen te waarborgen.

Waarom verzamelen jullie cookies?

Onze website maakt gebruik van cookies om de best mogelijke ervaring te garanderen. Ook gebruiken we cookies om gegevens te verzamelen over het gebruik van onze site, zodat we de website verder kunnen verbeteren.