Agapanthus

Agapanthus - in grijze bloempot - Flowers.NL

Agapanthus. Achtergrond informatie over, herkomst, soorten, verzorging en boeketten met Agapanthus.

Als een van de aller eerste lente zonnestralen zich hebben gemeld, staat daar de Agapanthus al te springen om zich bij de andere lentebloemen te kunnen voegen in een prachtig voorjaarsboeket. Het lijkt wel als of de bloemetjes van deze bloem der liefde als een prachtig siervuurwerk in de bos uit elkaar spatten. Waarom? Om het begin van de lente te vieren natuurlijk! Zo maakt deze "something blue" niet alleen een bruiloftfeest af, maar ook jouw boeket bloemen voor in huis. Voor welke tint blauw kies je?
 

KLEUREN EN VORMEN AGAPANTHUS

Agapanthus is herkenbaar aan de langwerpige bladeren en aan haar lange steel dat eindigt in een prachtige bol van kleine bloemetjes. Deze verspreidt geleidelijk aan stukje voor stukje de lente in je huis. Er zijn wel meer dan honderden soorten, dus keuze genoeg. Je kunt eigenlijk wel zeggen keuze te over. Wist je dat de Agapanthus ook verkrijgbaar is in het wit, maar met zoveel verschillende tinten kun je bijna niet om de intense blauwe kleur heen. Zeker omdat de kleur blauw vrij bijzonder verschijnsel is in de wereld van bloemen.

SYMBOLIEK VAN DE AGAPANTHUS

Tip! Als je de bloem niet gewoon in een vaas wilt zetten? Droog dan de Agapanthus wortels, Maak hiervan een ketting en draag deze in ketting om je nek en ga trouwen. Dat is al jaren wat "De Xhosas" een volk in Zuid-Afrika, ook omdat dit voor extra vruchtbaarheid zorgt. Nu dan ook direct duidelijk waarom de Agapanthus haar bijnaam ‘bloem der liefde’ draagt. Het is vertaald uit het Griekse ‘agape’ dat liefde betekent en ‘anthos’ dat bloem betekent.

VERZORGING VAN DE AGAPANTHUS

  • Natuurlijk verdienen deze prachtige bloemen het beste van het beste:
  • Snij de bloemstelen schuin af.
  • Zet de bloemen in schoon water in een schone vaas.
  • Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
  • Zet de vaas niet in de volle zon, op de tocht of naast de fruitschaal.

Een boeket met Agapanthus bestellen?

De Agapanthus is geen bloem die het gehele jaar door te verkrijgen is. Neem daarom altijd eerst even contact op met onze klanten service om er verzekerd van te zijn dat deze bloem op voorraad is bij onze bloemist…

Meer bloemen: