Eucalyptus

Eucalyptus - Flowers.NL®

Voor een frisse lucht.

De eucalyptus is een eeuwenoude plant en bekend van verschillende medicijnen met een positieve werking voor de ademhaling. De eucalyptus is nog altijd erg populair en steeds vaker zie je de eucalyptus tak ook in boeketten!

Kerstboeket "traditioneel rood"

Boeket "Amaryllis rood"

Kerstboeket Witte kerst

Kerstboeket winter wonderland

De eucalyptus staat bekend als plant, het favoriete eten van de Koala én zeker niet te vergeten als mooie aanvulling in kleurrijke boeketten.

Verzorging eucalyptus plant

Ben je nieuwsgierig hoe je de eucalyptus plant verzorgt, dan kunnen we je geruststellen! De eucalyptus is gemakkelijk in de verzorging en daarom mag deze groen grijze plant niet missen in jouw tuin. Wat vooral belangrijk is in een goede verzorging van de eucalyptus, is dat je deze op een zonnige plek neer zet.

Van oorsprong komt de eucalyptus uit Australië, dus de plant is goed bestand tegen warmte en heeft dan ook veel zon nodig om te groeien. De plant kun je natuurlijk in de volle grond poten, maar kan ook prima in een mooie pot op een balkon of terras.

Als je beschikt over een zonnige hal of woonkamer, dan kun je de eucalyptus ook heel goed binnen neerzetten. De prachtige bladeren zorgen gelijk voor een fijne sfeer en heeft daarmee wat weg van de nog altijd populaire olijfboom.

Mag je de eucalyptus snoeien?

Ja, dit adviseren we zeker! Het is namelijk belangrijk de eucalyptus te snoeien als deze (te) groot wordt. Als je dit niet dat dan kan deze uitgroeien tot een boom van wel 3 tot maximaal 5 meter! In de pot zal de eucalyptus wat minder hard groeien en hoef je deze waarschijnlijk niet te snoeien.

Mocht je de plant te groot vinden worden, dan kun je dit uiteraard naar wens doen. De afgeknipte eucalyptus takken kun je in een vaas neerzetten, maar ook als decoratie gebruiken.

Eucalyptus in vaas

Zeker de afgelopen jaren is de eucalyptus ook favoriet geworden als snijgroen en daarom zie je deze regelmatig terug in onze boeketten, zoals in onze seizoensboeketten, bestsellers en kerstboeketten. Dit is een mooie verrijking aan de kleurrijke bloemen. Daarnaast is het ook echt een tip om enkele losse eucalyptus takken in een vaas neer te zetten. Je knipt deze gewoon van je eigen plant of haalt een paar takken bij de lokale Fleurop bloemist en laat ze daarna prachtig indrogen. Je kunt ze met een touwtje bij elkaar binden en vervolgens ophangen of ter decoratie neerleggen in je kledingkast.

Leuke weetjes over de eucalyptus:

Van oorsprong komt de eucalyptus uit Australië

Koala's zijn gek op eucalyptus en kunnen tot wel 1 kg eucalyptus blad eten per dag!

Eucalyptus een mentol achtige geur heeft en gebruikt wordt als medicijn of in de sauna voor een goede ademhaling. Je hoeft hiervoor alleen wat water of de bladeren heen te gieten.

Welke soorten eucalyptussen zijn er?

Er zijn tal van eucalyptus-soorten beschikbaar. Om je niet te verwarren met moeilijke namen en uitleg, staat hieronder de meest bekende eucalyptus soort toegelicht. Andere soorten varieren met stevigere stengels, blad wat een rode gloed kan hebben of juist smallere bladeren.

Verzorgingstips eucalyptus in een boeket

De eucalyptus zie je steeds vaker terug als aanvulling in een kleurrijk boeket. Om lang van je boeket te genieten, delen we graag onze tip voor de eucalyptus in je boeket. Het is namelijk belangrijk dat je het onderste blad van de tak haalt.

Alleen van het deel van de steel wat in het water komt te staan, moet je het blad verwijderen. Hiermee voorkom je dat het water snel bruin wordt. Indien dit gebeurt, dan adviseren we je om het water regelmatig te verversen.