Anigozanthos

Arrangement with Anigozanthos

Eigenwijze verschijning uit Down Under

Stoer en fluwelig, zo kun je de Anigozanthos wel beschrijven. Maak kennis met deze unieke bloem en haar bijzondere bijnaam.

Maand Boeket "November"

Boeket voor de allerliefste

Boeket "Voor de allerliefste"

Boeket "Najaarsgloed"

Boeket "Kroonjuweel"

Vrolijk plukboeket

Vrolijk Plukboeket

KLEUREN EN VORMEN VAN DE ANIGIZANTHOS

De vorm is een beetje stoer en eigenwijs van de Anigozanthos . Deze bloem kenmerkt zich namelijk niet van overdadig bloeiende bloemen of zoet parfum. Nee hoor, De Anigozanthos doet het heel anders. Ze heeft stengels dit vertakt zijn en waaraan geen bladeren zitten, hieraan groeien haar kleine buisjes en deze hebben kleine haartjes en zijn roze, geel, rood of oranje. Uit het uiteinde van deze buisjes groeit vervolgens een groen geel achtige bloem met zes bloemblaadjes. Deze uit Australië  afkomstige noemen ze ook wel Kangaroo paw vanwege de gelijkenis met een kangoeroepoot.

SYMBOLIEK VAN DE ANIGIZANTHOS

In de naam van deze Anigozanthos komen de Griekse woorden anises wat ongelijk en anthos wat bloem betekend. Een duidelijke verwijzing naar de vorm van de bloemen. De Anigozanthos staat symbool voor individualiteit en is het bloem-embleem van West-Australië.

HERKOMST VAN DE ANIGIZANTHOS

Deze bloem groeit voornamelijk in het zuidwesten van Australië, en dat ook nog eens in zeer droog gebied. In de negentiende eeuw reisde de Anigozanthos in zaadvorm met de boot naar Frankrijk. Keizerin Joséphine kweekte deze planten toen in haar beroemde kassen en tuin van het kiezerlijke paleis, Hier werd ontdekt dat de Anigozanthos het ook prima doet als snijbloem.

VERZORGING VAN DE ANIGIZANTHOS

  • Snijd de stengels van de Anigozanthos met een scherp mes schuin af.
  • Zet de bloemen in een schone vaas met kraanwater.
  • Voeg een snufje snijbloemenvoeding toe.
  • Ververs het water als het troebel wordt.
  • Zet de vaas met de Anigozanthos niet in de buurt van zonlicht, de verwarming of de fruitschaal. Vermijd ook tocht.