Helianthus - Zonnebloem

Helianthus - Flowers.NL®

Zonnebloemen zijn de ultieme zomerbloem.

Ze belichamen de warme zonnestralen, hun levendige gele tinten brengen vrolijkheid in elke kamer en ze bieden een volkse flair als decoratie voor elk evenement. Je kunt een zonnebloem boeket laten bezorgen als een attent Moederdagcadeau, voor een lente- of zomerverjaardag, of zelfs om toe te voegen aan een herfstkrans die de afnemende zomerdagen weerspiegelt.

De schoonheid is buitengewoon als het gaat om de vreugde, het geluk en de warmte die zonnebloemen in een ruimte brengen. Het enige wat je hoeft te doen om die schoonheid in huis te halen, is een zonnebloemboeket bestellen bij Flowers.NL. 

Vertrouw ons als we zeggen dat je blij zult zijn dat je het gedaan hebt!

 
Niet beschikbaar - Out of season
 
 
 
Niet beschikbaar - Out of season
 
 

Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem! Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wil geen straaltje missen... 's Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtende op haar geliefde zon. Heliotropisme noemen we dit fenomeen. Bijzonder toch?

KLEUREN EN VORMEN

De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies. Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen. Welke verschijningsvorm je ook kiest, de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel.

SYMBOLIEK

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo. Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet. Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien. Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische lovestory...

HERKOMST

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen. Vandaag de dag smullen mens en dier nog steeds van zonnebloempitten. Wist je trouwens dat de officiële naam van de zonnebloem Helianthus is? Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).