Orchidee

Orchidee - Flowers.NL®

Geef jouw huis een mooie snelle stijl-boost met de orchidee

Met de altijd classy orchidee geef jij je interieur in een snelle handomdraai een stevige stijl-boost. Zet bijvoorbeeld een elegante tak in een cilinder vaas en je hebt een echte eyecatcher in huis die weken staat. Een hele kleine moeite, spectaculair effect.

KLEUREN EN VORMEN VAN DE ORCHIDEE

De orchidee past vrijwel bij iedere stijl, deze schone verdient dus dan ook de titel ‘perfecte bloem’. Er zijn wel meer dan 25.000 soorten, maar bij je bloemist zie je meestal vooral de tropische beauty’s. De bloem is er in vele beeldschone kleuren, van de haast poederige pastel tinten tot sweet candy pink of helder wit. Zelfs aan de tijgerprintjes, koeienvlekken en streepjes is gedacht. Ga je voor de vlinderachtige Phalaenopsis, de vampy Vanda, de ranke Cymbidium of meer de ‘venusschoentje’ Paphiopedilum. Allemaal even zo prachtig als ze ook klinken.

SYMBOLIEK VAN DE ORCHIDEE

Zuivere vriendschap is waar de Orchideen symboliek voor staat. Als je haar dan ook cadeau geeft, doe dan net als de Brazilianen en geef een kus voor elke bloem. Het was ook de lievelingsbloem van first lady Jackie Kennedy. Over stijlvol gesproken…

HERKOMST VAN DE ORCHIDEE

Je vraagt een dame nooit naar haar leeftijd. Dat is mogelijk de reden dat niemand exact kan vertellen hoe oud de stijlvolle orchideeën uit de bijna grootste plantenfamilie ter wereld zijn. Wat we wel zeker weten van de orchidee, is dat veel van de prachtige kleuren en vormen van de orchidee hun oorsprong vinden in de tropische regenwouden.

VERZORGING VAN DE ORCHIDEE

Met de orchidee haal je een stijl icoon in huis, maar gelukkig wel eentje zonder sterallures. De bloem heeft niet veel extra’s nodig om weken de show te stelen:

  • Snij 3 tot 5 cm van de stengels schuin af.
  • Zet de orchideeën in een schone vaas of schoon bloemenbuisje in kraanwater.
  • Herhaal dat iedere vijf dagen.
  • Voeg snijbloemenvoeding toe voor een langere houdbaarheid.
  • Raak het kwetsbare binnenste van de bloem niet aan om snelle verwelking te voorkomen.
  • Houd de bloem uit de buurt van direct zonlicht, de centrale verwarming en de fruitschaal.
  • Vul de vaas regelmatig bij met water.