Strelitzia

Strelitzia - Flowers.NL®

Exotische bloem met koninklijke roots

‘Paradijsvogelbloem’ zo wordt de Strelitzia ook wel genoemd. Dat is niet zo heel gek, want in de warme gebieden waar zij groeit, gebruiken veel vogels het schutblad als zitplaats waardoor de bloem zich mooi opent. Deze bloem doet het vooral goed in opvallende boeketten maar schittert ook graag met solo of met z'n drieën of vieren bij jou thuis in een vaas.

Boeket "Kroonjuweel"

Boeket "Kleur Explosie"

Boeket "Vurige Zon"

KLEUREN EN VORM VAN DE STRELITZIA

De eenvoudige strakke steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met twee à drie blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze beauty niet snel over het hoofd ziet. Als je goed kijk lijkt de bloem zlefs op een volgel. Het is een bloem met een uniek uiterlijk, er is niets wat erop lijkt!

SYMBOLIEK VAN DE STRELITZIA

Deze bloem kent verschillende symbolieken. Als bloem van de vrijheid wordt de Strelitzia gezien en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt dan ook om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia aan iemand, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou hij/zij deze bloem verdient.

HERKOMST VAN DE STRELITZIA 

De Strelitzia vindt haar oorsprong voornamelijk in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar heel veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.

VERZORGING VAN DE STRELITZIA

Met deze tips heb je tot 2 weken plezier van je Strelitzia’s:

  • Snij de stelen goed schuin af.
  • Zet de schone vaas en schoon water.
  • Snijbloemvoedsel is niet nodig.
  • Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20°C) en zet strelitzia's niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.