Skimmia

Skimmia - Flowers.NL®

Warme kleuren, zoete geuren

De zomer nadert zijn einde, de groene bessen veranderen van de Skimmia in donkerrode parels. Fonkelend en stralend  boven de glimmende bladeren verspreiden zij een heerlijke subtiele zoete geur die helemaal past bij fijn nazomerweer.

Kerstboeket "traditioneel rood"

Kerstboeket "Crackling Fireplace"

KLEUREN EN VORMEN VAN DE SKIMMIA

Ben je dol op lichte kleuren, ga dan voor de skimmia in het voorjaar. In deze periode zijn de bessen dan nog groen met geel tinten. Ben je meer het type van de donkere tinten, dan is de warme, bordeauxrode Skimmia van het najaar een echte aanrader. En dit in tegenstelling tot de meeste andere bes dragende planten zijn de vogels en kleine tuindieren geen al te grote liefhebbers van de besjes van de Skimmia. Daarom blijven die er dus lekker lang aanzitten.

SYMBOLIEK VAN DE SKIMMIA

Er is jammer genoeg niet veel  bekend over de symboliek van de Skimmia. Wel we weten we dat ze goed tegen kou kan, dat ze niet snel opgeeft en met de seizoenen mee kleurt. Wat ons betreft is zij dus een absolute doorzetter met een fijn gevoel voor stijl.

HERKOMST VAN DE SKIMMIA

In het Latijns is deze in 1784 afgeleid van 'Miyama shikimi', de Japanse term voor Skimmia. De Skimmia behoort tot de wijnruitfamilie (Rutaceae) waar ook citrus boompjes deel van uitmaken. Die verwantschap kun je vrij gemakkelijk ontdekken aan de blaadjes: als je deze kneust, komt er een citrus achtige geur vrij. In het wild groeit Skimmia in de bossen van China en andere delen van Azië, zoals de Himalaya.

VERZORGING VAN DE SKIMMIA

Een Skimma staat het liefst in de schaduw, dan ontwikkelen de bessen zich het best.

  • Zorg voor een schone vaas en schoon water op kamertemperatuur.
  • Snijd een stukje schuin van de bloemsteel af met een scherp mes.
  • Verwijder de onderste bladeren zodat ze niet in het water hangen.
  • Voeg snijbloemenvoeding toe.
  • Ververs het water om de vijf dagen en vul het regelmatig bij.
  • Zet je bloemen niet in de volle zon, bij de verwarming, in de buurt van een fruitschaal of op de tocht.