Cymbidium

Cymbidium  - Flowers.NL®

Cymbidium. Achtergrond informatie over, herkomst, soorten, verzorging en boeketten met Cymbidium

Een Orchidee meteen groot  wow-effect en uithoudingsvermogen.

Een lange ranke steel met daaraan bevestigd een bloemenpracht waar je echt  u tegen zegt: dat is de Cymbidium. Zo zacht als fluweel verspreiden een aantal van haar soorten een overheerlijk zoete geur.

KLEUREN EN VORMEN VAN DE CYMBIDIUM

De Cymbidium is te herkennen aan de lange tak en een toorts van bloemen met rode, paarse, roze, oranje, gele, groene of tweekleurige bloemen. Elke  van deze bloemen heeft een holle, boogvormige lip die wel op een bootje lijkt. Het griekse woord voor boot is ‘Kymbos’  en daar komt dan ook de naam Cymbidium dan ook vandaan.

SYMBOLIEK VAN DE CYMBIDIUM

In China wordt de Cymbidium vaak gebruikt als een geschenk aan vrienden. Deze bloem dit namelijk symbool staat voor een gewaardeerde en zeer gerespecteerde vriendschap.

HERKOMST VAN DE CYMBIDIUM

Bij orchideeën denk je vaak aan tropische of subtropische leefomstandigheden, maar wist je dat de Cymbidium helemaal geen  tropisch typ is? Van oorsprong is hij gewend om te overleven op de zuidhellingen van het Himalayagebergte. Dus zelfs op die rotsachtige en voorla voedselarme bodem, met koude nachten en bijdikwijls overdacht fel licht is hij in staat zijn mysterieuze, elegante bloemenpracht te laten bloeien. Een echte overlever dus.

VERZORGING VAN DE CYMBIDIUM

  • Snij de steel één centimeter schuin af.
  • Zet de bloem in lauw water.
  • Zorg dat de steel altijd in 10 cm water staat.
  • Snij elke vijf dagen een centimeter af en ververs het water.
  • Cymbidium zit vaak in een flesje als deze verwerkt zit in een bloemwerk of boeket. Controleer regelmatig of daar nog voldoende water in zit