Eryngium

Eryngium - Flowers.NL®

Voor blije bijen en bijzondere boeketten

De Blauwe distel wordt ook wel kruisdistel genoemd en Eryngium is de wetenschappelijke naam voor deze stoere knaap. Je kunt deze bloemen herkennen aan haar stoere, weelderige blad en zachte, blauwpaarse bloem. Of volg gewoon het spoor van bijen en vlinders, want die zijn dol op deze distel!
Out of stock

Kerstboeket Kerstengel

Boeket 'For Lovers'

KLEUREN EN VORMEN ERYNGIUM

Een opvallende bloeier is de blauwe distel is met haar stoere én zachte karakter. Er bestaan verschillende soorten blauwe distels. Zoals de naam al doet vermoeden worden alle soorten gekenmerkt door de  blauwe tot soms tot blauwpaarse bloemkernen. De steel van de blauwe distel kan zo’n 40-70cm hoog worden. Deze bloem is vrij gemakkelijk te combineren met andere snijbloemen en maakt van ieder boeket een weelderig feestje!

HERKOMST ERYNGIUM

Behorend tot de schermbloem familie is de blauwe distel, ook wel Apiaceae. De bloem komt voor in alle gebieden met een gematigd klimaat, maar de grootste diversiteit aan soorten tref je aan in Mexico, Brazilië en Argentinië. De botanische naam Eryngium is afkomstig van de Oudgriekse naam voor Eryngium vulgare. Het geslacht kent circa 230 soorten.

SYMBOLIEK ERYNGIUM

De Distel staat symbool voor het leven. De combinatie van een zachte bloemkern en de stekelige bladeren laat zien dat het leven zowel vrolijke als verdrietige perioden kent. In het verleden werd de distel geroemd om de geneeskrachtige werking bij onder andere huidaandoeningen, hoesten en infecties.

VERZORGING ERYNGIUM

  • Zorg voor een schone vaas, vul die met kraanwater en voeg snijbloemenvoeding toe.
  • Snijd de stelen schuin af met een scherp mes.
  • Zorg dat er geen bladeren in het water hangen, want dan gaan ze rotten.
  • Vervang het water regelmatig om bacteriegroei te voorkomen.
  • Plaats de vaas niet in direct zonlicht, vlakbij een verwarming, op de tocht of vlakbij een fruitschaal.
  • Distels zijn zeer geschikt om te drogen. Knip de bloemen (met stengel) af als ze in volle bloei staan, en hang ze ondersteboven in een droge ruimte op.