Rouwbloemen bestellen - bezorgen

Al onze rouwbloemen worden met zorg gemaakt en bezorgd door de beste lokale uitvaart bloemist.

Reviews √ Al jaren een hoge review score van 9,8 √ Bloemisten met meer dan 100 jaar ervaring √ Bloemen bezorgd door de lokale bloemist √ Hoge klant waardering 9,8

Welkom bij onze afdeling rouwbloemen, waar we begrijpen hoe belangrijk het is om uw liefde en condoleances te betuigen aan een dierbare in een moeilijke tijd. Ons toegewijde team van bloemisten heeft een breed scala aan mooie en passende rouw-bloemstukken met de hand geselecteerd voor bezorging door heel Nederland.

Of je nu op zoek bent naar een boeket, een rouwstuk in een bijzondere vorm, een krans, een hart of een kistbedekking van bloemen, wij hebben alles wat je nodig hebt om jouw steun te betuigen en het leven van de overledene te eren.

In deze rubriek vindt je een diversiteit aan Rouwboeketten, Rouwbiedermeiers, ovale en druppel vormige rouwstukken, bijzondere vormen rouwstukken, rouwkransen, rouwharten, Kistbedekking van bloemen en condoleance bloemen. Elk arrangement is zorgvuldig samengesteld om liefde, troost en respect voor de overledene en zijn familie uit te drukken. Onze rouwbloemen worden gemaakt met de meest verse bloemen van de hoogste kwaliteit en we besteden er veel zorg aan dat elk arrangement in perfecte staat wordt afgeleverd.

We begrijpen dat het regelen van een uitvaart een uitdagende en emotionele ervaring kan zijn, daarom zijn we hier om te helpen. Ons deskundige en vriendelijke team staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en het beantwoorden van al je vragen.

Wij geloven dat elk leven het waard is om gevierd te worden, en we zijn toegewijd aan het creëren van mooie, betekenisvolle rouwbloemen die degenen die rouwen zullen helpen troosten en de herinnering aan de overleden dierbare zullen eren. Blader door onze collectie en vind de perfecte manier om je liefde en steun te tonen.

Wij bezorgen de rouwbloemen in heel Nederland op elke gewenst locatie. Zoals in kerken, uitvaartcentra, verzorgingshuizen, begraafplaatsen, rouwkamers of andere speciale locaties. Onze klantenservice staat klaar om je te helpen met eventuele vragen of andere specifieke wensen.


Rouwbloemen bezorgen

  Ons assortiment met rouwbloemen of uitvaartbloemen is ingedeeld op basis van stijlen. Wat voor persoon was het? Waar hield hij of zij van? Daar wordt met het assortiment rekening gehouden. Hierover vind je meer informatie op: rouwwerk en karakter.

  Bij de selectie van de stijl, kom je terecht bij rouwarrangementen. Daar kun je de bindvorm of stijl kiezen, bijv. rouwboeket, biedermeier of kistbedekking.

  Afscheid nemen. Wat de omstandigheden ook zijn, het is zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je iemand voorgoed gedag, terwijl je dat helemaal niet wil? Wij begrijpen wat zo’n moment betekent en willen graag helpen om een zo mooi mogelijk afscheid te verzorgen. Door het persoonlijk te maken. Een afscheid dat echt bij iemand past.

Rouwbloemen met lint

  Wil je een mooi rouwstuk of rouwboeket met lint bestellen? Dan kun je dat toevoegen aan je bestelling. Na het toevoegen van het rouwlint, kun je zelf tekst invullen die je op rouwlint wilt plaatsen.

   

Rouwbloemen bestellen

  Wij bezorgen de rouwbloemen  altijd op een locatie van uw keuze (dus ook bij een kerk, rouwcentrum of crematorium). Je hoeft de rouwbloemen dus niet zelf op te halen bij de bloemist. Onze Fleurop bloemisten zorgen ervoor dat de bloemen op het juiste moment worden bezorgd en op hun mooist zijn.

  Tijdens het bestel proces hebben we wel wat extra informatie nodig.

  Zorg ervoor dat je de volgende informatie bij de hand hebt bij het plaatsen van rouwbloemen:

  • Naam van de begraafplaats / rouwcentrum / crematorium
  • Naam van de overledene
  • Datum en tijd van de uitvaart
  • Postcode en adres van de locatie waar bezorgd moet worden.


  Zoals ook we al hebben aangegeven, kun je altijd bij de bestelling ook een rouwlint met eigen teksten toevoegen.

  Heb je vragen of twijfel je ergens over? Stuur ons een WhatsApp of een email met de klantenservice .


Het sturen van rouwbloemen na het verlies van een dierbare is een bijzonder gebaar van medeleven en steun. Het betekent dat je nabestaanden niet alleen zijn in deze moeilijke tijd en dat je aan hen denkt. Rouwbloemen zijn een manier om te tonen dat je de overledene en de nabestaanden respecteert en waardeert.

Er zijn veel verschillende soorten rouwbloemen die je kunt sturen, van traditionele boeketten tot biedermeier-stukken, kransen en harten. De kleur en stijl van de bloemen die je kiest, kunnen een specifieke betekenis hebben en uitdrukken hoe je je voelt. Bijvoorbeeld, wit symboliseert reinheid en vrede, terwijl rood staat voor liefde en passie.

Het is belangrijk om te realiseren dat rouwbloemen niet alleen een manier zijn om te tonen dat je aan de nabestaanden denkt, maar ook om hen te helpen bij het verwerken van hun verlies. Het zien van de bloemen en het ontvangen van de bijbehorende kaart kan een gevoel van troost geven en een stukje rust in deze verdrietige tijd.

Bij het bestellen van rouwbloemen, is het belangrijk om te overwegen wie de ontvanger is en hoe je je wilt uitdrukken. Of je nu op zoek bent naar iets traditioneels of iets meer persoonlijks, er is altijd een geschikte keuze te vinden. Bij ons kun je rekenen op een uitstekende klantenservice en levering op de door jou gewenste datum en tijd.

Onthou dat het sturen van rouwbloemen niet alleen voor de nabestaanden is, maar ook voor jezelf. Het is een manier om je eigen verdriet te verwerken en te tonen dat je om de overledene geeft. Stuur vandaag nog rouwbloemen en geef de nabestaanden een stukje troost en steun.

Welke soort rouwbloemen sturen?

Wanneer mensen zich afvragen wat voor soort bloemen of arrangement ze moeten sturen voor een begrafenis, komen woorden als mooi en respectvol naar boven. Anderen vragen zich af welke kleur of welke soort geschikt is?

Rouwbloemen helpen vaak om emotionele ontlading te vergemakkelijken, aangezien sommige rouwenden moeite hebben om hun verdriet verbaal te uiten. Het versturen van bloemen is een uiting van respect, medeleven en liefde voor de overledene.

Er zit eigenlijk een betekenis of betekenis achter elk type rouwbloem en de kleur van de rouwbloem die je kiest om naar een begrafenis- of herdenkingsdienst te sturen:


De betekenis van verschillende soorten rouwbloemen

 • Madeliefjes vertegenwoordigen vrede en hoop.
 • Leeuwebekken staan voor gratie en kracht.
 • Lavendel is het symbool van gratie, zuiverheid en toewijding.
 • Tulpen zijn een uitdrukking van liefde, vrede en hoop.
 • Orchideeën betekenen hoop, vrede, moed en liefde.
 • Gladiolen staan voor kracht en integriteit.
 • Calla lelies vertegenwoordigen wederopstanding en nieuw leven.
 • Gele lelies symboliseren dankbaarheid.
 • Iris bloemen betekenen geloof, hoop, moed, wijsheid en bewondering.
 • De betekenis van anjers en rozen kan variëren afhankelijk van de kleur.


De betekenis van rouwbloemen?

Rozen
 • Rood staat voor liefde, respect en moed.
 • Roze staat voor gratie, liefde en waardering.
 • Wit symboliseert eerbied, onschuld, vrede en hoop.
 • Donker karmozijn betekent verdriet.
 • Zwart staat voor nieuwe beginnen en grote veranderingen.
Anjers

(alle anjers betekenen sympathie en verdriet)

 • Rood staat voor bewondering en liefde.
 • Roze symboliseert herinnering.
 • Wit staat voor onschuld en liefde.

Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van het leven vanaf de geboorte tot de dood. Bij de dood zijn bloemen een traditionele manier om de overledene te eren en symboliseren de fragiele, vergankelijke aard van het leven. Het is gedacht dat de natuurlijke schoonheid van bloemen de emotionele last van de beelden van begrafenissen verlicht.


Een beknopte geschiedenis van bloemen voor de begrafenis

Er wordt gedacht dat de eerste rouwbloemen werden gebruikt tijdens de uitvaart van Amerikaanse President Andrew Jackson in 1874 om de geur van verval tijdens de begrafenis te verbergen. Er is bewijs gevonden van de aanwezigheid van bloemen sporen, waaronder korenbloem, blauwe druif, stokroos en distel, bij het skelet van een Neanderthaler die 60 - 80.000 jaar geleden is achtergelaten.

In de 19e eeuw waren "bloemendames" verantwoordelijk voor het dragen van bloemen van het uitvaartcentrum naar de processie en voor het regelen van de bloemen op de begraafplaats voor de families. Dit werd als even belangrijk beschouwd als de rol van de dragers.

Verschillende soorten rouwbloemen.

Rouwbloemen worden op verschillende manieren gebruikt, zoals tijdens een wake in het uitvaartcentrum en religieuze diensten in een kerk of synagoge. Ze worden ook op graven gelegd en over de kist gedrapeerd. Verschillende soorten bloemstukken voor de begrafenis zijn onder andere kruisen en harten, Ovale en druppel vormige rouwstukken, kistbedekking van bloemen, bloemen manden en kransen. Rouwbloemen vertegenwoordigen een visuele eerbetoon aan de band die men had met de overledene en helpen bij het uiten van gevoelens van verlies.

Deze artikel geeft antwoord op de vragen:

Welke kleur bloemen voor begrafenis?

Wat voor soort bloemen voor begrafenis?