Whiskey bestellen

Wil jij bij een mooie boeket nog een Fles Whiskey bij de ontvanger laten bezorgen?

We hebben ook een aantal prachtige Whisky's in ons assortiment om te worden geleverd met een mooi boeket bloemen. Bloemen versturen met mooie fles whiskey  doe je via Flowers.nl. Bij ons vind je namelijk niet alleen de leukste maar ook de mooiste bloemen en de mooiste whiskey's.

Bekijk onze collectie van de populairste Whiskey's

 
 
 
 
 
 
 
 

Whiskey met boeket bloemen bestellen

Ben jij opzoek naar een fles Whiskey om deze samen met een boeket bloemen te laten bezorgen? Wij hebben een selectie gemaakt van de meest populaire Whiskey soorten.


Whiskey met bloemen bezorgen 

Van mild tot krachtig en van Schots tot Amerikaans. Denk aan whisky merken zoals Jack Daniels, Four Roses, Glen Livit, of Lagavulin. Zeker leuk als cadeau met een boeket bloemen! Whisky bestellen kan heel makkelijk online.


Whiskey samen versturen met bloemen.

Vanuit ons centrale magazijn sturen wij de fles Whiskey per koerier naar onze bloemist. De bloemist zorgt ervoor dat de Fles Whiskey te samen met het door jouw uitgezochte boeket bloemen bij de ontvanger wordt bezorgd.


N.B. Als je de Whiskey tijdig besteld (2-3 dagen vooraf) dan kunnen wij in de regel alle producten gezamenlijk te bezorgen. Bestel je later of in het geval van onvoorziene logistieke omstandigheden dan kan het gebeuren dat producten afzonderlijk en op een later moment worden bezorgd.

Wist je dat al onze boeketten bloemen altijd vers bij de bloemist van de veiling komen en garant staan voor een uitstekende kwaliteit? We hebben dan ook bloemen voor allerlei verschillende gelegenheden. Wees bijvoorbeeld attent op de verjaardag van je beste vriendin, verras het koppel dat gaat trouwen of bezorg een bedankje bij je ouders voor hun goede zorgen.  Whiskey bestellen.

De Geschiedenis van Whiskey

De kunst van het distilleren is al ruim voor onze jaartelling ontdekt door de Arabieren. In de Middeleeuwse introduceerden rondreizende monniken deze distillatie techniek in Ierland en Schotland. Deze gingen hiermee aan de slag en al snel stookten de Ieren en Schotten een krachtige en smaakvolle drank van gerst: whisky.

De historie van whisky begint dus eigenlijk al heel lang voor het begin van onze jaartelling. De Arabieren hebben dus de European via de kunst van het distilleren kwam aangespoord om hiermee te gaan experimenteren. De Arabieren gebruikten dit proces en stookten van reukwater van bloemen en noemden dit distillaat al-koh'l, het verfijnde. Aan het begin van de Middeleeuwen brachten dus de rondreizende monniken deze kennis van het distilleren mee naar Ierland. De Ieren stookten van gerst een drank waaraan ze geneeskrachtige krachten aan toedichtten, en noemden dit aqua vitae. In het Keltisch werd dit ‘levenswater’ uisge beatha genoemd. Pas toen de Britten Ierland veroverden, werd deze naam verbasterd van fuisce tot Whiskey.

Ook waren het waarschijnlijk de Ierse missionarissen die op hun beurt deze distillatie techniek in Schotland introduceerden bij hun schotse collega's. Er kan met zekerheid gezegd worden dat er in Schotland al sinds 1494 whisky wordt geproduceerd. Het stoken van whisky werd in Schotland zo populair, zelfs in de meest onherbergzame schotse gebieden. Whisky werd daar vooral geproduceerd voor de markten in Schotland, Ierland, Engeland en andere delen van het Britse imperium. Pas in de 19e eeuw namen de Ierse kolonisten hun kennis van whiskey stoken mee naar de Verenigde Staten van Amerika. En nog steeds wordt whiskey daar op de Ierse manier gespeld, dus als whiskey in plaats van whisky. Tegenwoordig komen er ook hele goede whisky’s uit andere landen zoals Nieuw-Zeeland en Japan.