Stijlen & karakter in rouwbloemen

Natuurlijk is afscheid nemen, wat de omstandigheden ook mogen zijn, het is  emotioneel zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je immers iemand voorgoed tot ziens, terwijl je dat helemaal niet wilt? De wij helpen je graag bij de keuze voor een passend rouwstuk.

Hieronder gegeven wij een korte overzicht van de verschillende stijlen in rouw bloemwerk


Bescheiden rouwbloemwerk

Je trad niet graag op de voorgrond. Voor jou geen gedoe. Je was iemand die met kleine dingen snel tevreden was en er in stilte van genoot. Een mooi, ingetogen mens.

Bescheiden rouw bloemwerk

Kleurrijk rouwbloemwerk

Het kon jou niet kleurrijk genoeg zijn. Zo leefde je je leven. Uitbundig en vol vreugde. Je was een levensgenieter die kleur bracht in alles wat je tegenkwam.

Kleurrijk rouwbloemwerk

Natuurlijk rouwbloemwerk

Je hield van de natuur. In al haar pracht. Buiten, daar wilde je zijn. Daar voelde je je op je gemak. Daarom haalde je buiten ook vaak naar binnen. Een natuurmens pur sang.

Natuurlijk rouwbloemwerk

Romantisch rouwbloemwerk

Je omringde jezelf door gezelligheid. Klassieke stijlen spraken jou het meeste aan. Een romantisch type vol liefde en aandacht.

Romantisch rouwbloemwerk

Jeugdig rouwbloemwerk

Je was jong. In leeftijd of in geest. Die jeugdigheid tekende je leven en bepaalde wie je was. Voor altijd jong.

Beertje met bloemen

Sympathieboeket

Tijdens een trieste periode is het sturen van condoleance bloemen, ook wel sympathieboeket genoemd, een vriendelijke manier om hen te laten weten dat je gedachten bij hen zijn.

Sympathy boeket

Rouwbloemen, bloemen bij een uitvaart, betekenis van bloemen

Bloemstuk met een verhaal

Een persoonlijk rouwboeket vertelt het verhaal van de overledene. Aan de hand van een aantal persoonlijke eigenschappen van de overledene of ervaringen uit het leven, karakter of hobby’s Selecteer je een passenend rouwboeket. Een kleurrijk bloemstuk voor een vrolijk, passievol geleefd leven. Of een klassiek en bescheiden ingetogen rouwboeket omdat dat juist past bij de overledene. Een natuurlijk rouwarrangement voor de echter natuurliefhebber en bij een romantisch persoon mag de de jeugdig en vrolijke uitstraling zeker niet worden vergeten.Een mooie tip is om zelf bloemen te plukken, uit de tuin van de overledene of een andere betekenisvolle eigen plek. Dit geeft een extra persoonlijk tintje.

Wij van Flowers.NL kunnen ook helpen bij het verzorgen van een klein boeketje of arrangement voor in de kist, uitgekozen door bijvoorbeeld de (klein)kinderen. Ook kunnen wij regelen dat losse bloemen bij de uitvaart aanwezig zijn om de aanwezigen bij de ceremonie deze op de kist te laten leggen.

Wat kun je doen met de bloemen na een uitvaart?

Bij een begrafenis legt men de rouwstukken en rouwbloemen op het graf. Bij een crematie bestaat de mogelijkheid om de bloemen achter te laten bij het crematorium. De rouwboeketten kun je ook meenemen. Vaak worden deze neergelegd op graven van overleden dierbaren. Als herinnering kun je er ook kleine boeketjes van maken en deze verdelen onder de nabestaanden.

Bloemen helpen bij rouwverwerking

Na de uitvaart kan het helpen met de rouwverwerking door aan de slag te gaan met de rouwbloemen. Het drogen van de bloemen is een van de vele mogelijkheden. De bloemen kunnen zo een permanente plek op een mooie plaats in huis krijgen. Als potpourri in een schaal op tafel of als droogboeket hangend aan de muur. Bloemen kunnen ook prachtig verwerkt worden in een schilderij of sieraad. Op internet zijn genoeg tips te vinden hoe je dit het beste kunt doen. En wil je volgend jaar een mooie herinnering in de tuin? Van sommige bloemen kun je de zaadjes drogen en opnieuw planten.