Geuren & Parfums

Ben je naast een boeket bloemen op zoek naar een lekkere fles parfum voor je moeder, vriendin of vriend?

Jouw liefde is verrassen met een mooi geurtje?

Liefde valt altijd te vieren; dus niet alleen tijdens Valentijnsdag. Er zijn vast en zeker voldoende redenen om jouw vriend, vriendin, broer, zus, mama, papa of collega te laten weten hoe erg jij hem of haar waardeert. Flowers.NL helpt jou dus graag in het vinden en sturen van een leuk cadeau voor hem of haar! Dus of je nou verliefd bent en iemand wil verrassen met een mooi Valentijns cadeau, jullie vriendschap wil vieren of op zoek bent naar de leukste cadeau ideeën; bij Flowers.NL ben je altijd aan het juiste adres. Je kunt ook op een leuke en makkelijke manier originele cadeaus als verrassing versturen voor bijvoorbeeld een huwelijk of verjaardag waar je iedereen blij mee maakt. Verras iemand en stuur een mooie fles parfum samen met een boeket bloemen.

DE GESCHIEDENIS VAN PARFUM

Parfums zijn zo oud als de mensheid zelf. De allereerste eerste geuren werden al 7.000 jaar voor Christus gemaakt. Dat betekent een historie van meer dan 9.000 jaar, al is er in de loop der tijd uiteraardveel veranderd.

In Mesopotamië en het Oude Egypte werden de geuren bijvoorbeeld gebruikt om farao’s te balsemen. Het ging om geurende essenties en zalven, die daarnaast werden verbrand tijdens rituelen. De geuren gingen in de rook op om de goden te eren. Dat in rook opgaan laat zich het best vertalen als ‘Per Fumum’, waar de huidige benaming ‘parfum’ nog altijd van is afgeleid.

De Gouden Eeuw voor het parfum vond plaats in de 13e eeuw. Arabische wetenschappers slaagden er toen in geuren te destilleren en hun geur-elixers naar Europa te verschepen. Zij haalden de geur uit rozenblaadjes en wisten die te vermengen met water. Tegelijkertijd slaagde Frankrijk erin om alcohol uit wijn te destilleren. De samenkomst van die ontwikkelingen leidde tot de parfums zoals we die nu kennen.

Daarnaast spelen Grasse en Venetië een belangrijke rol in de historie. Grasse was dé plaats voor enfleurage, belangrijk binnen het extraheren van geurstoffen. Het is vandaag de dag de hoofdstad van het parfum, omdat vanuit daar geurgrondstoffen de hele wereld over gaan. Veel van de grote merken hebben er bloeiende plantages voor hun belangrijke ingrediënten.