Social Media Wall - Flowers.NL

Wil je op de hoogte blijven van Flowers.NL? Volg ons

Wil je op de hoogte blijven van Flowers.NL? Volg ons dan op onze social mediakanalen. Onze social mediakanalen worden constant bijgehouden en vernieuwd. Zo mist u geen enkele ontwikkeling van Flowers.NL meer!

Op deze

socialwall

vind je een overzicht van artikelen en publicaties van alle Social media kanalen waar wij te vinden zijn.

We houden je graag op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Trends gebaseerd op de tijdgeest

Bron: Bloemenbureau Holland 

Onze samenleving is uit balans. Er is minder vertrouwen in de politiek en we hebben kopzorgen. Over oorlog, de klimaattransitie, woningnood, de grondstoffencrisis, gezondheidszorg, de transitie in arbeid en in het onderwijs. Media en Big Tech hebben steeds meer invloed en macht. Ondertussen zorgen polarisatie en vervreemding ervoor dat mensen zich willen terugtrekken, in ‘echte’ en digitale miniwerelden. Hoe zorgt de politiek voor nieuw beleid in deze sterk verdeelde samenleving? En hoe weet je dat deze nieuwe plannen in goede aarde vallen? Daar draait de huidige tijdgeest om: Groenbranche trends 2023 - TIJDGEEST. We vertaalden deze naar vier stijltrends voor 2023.

De vier stijltrends voor 2023

Ode to Nature.

Een crisis vraagt om extreme vormen in plaats van subtiele vormgeving. Binnen Ode to Nature lijkt het alsof de natuur ons interieur binnendringt en het overneemt. Vormen zijn dan ook organisch, robuust, grillig en daarmee extreem natuurlijk. Zo zien we veel rots-, steen- en keivormen of vormen die handgemaakt lijken. Opvallend zijn de wild aandoende binnenborders. Er ontstaat een organische symbiose van dode en levende materialen, bijvoorbeeld met banken die van steen lijken, maar van een zacht materiaal zijn. Ook de materialen zijn natuurlijk of milieubewust. Verwacht qua kleur bruine, groene en zachte, natuurlijke tinten in het interieur. We zien ook veel beeldrijm, hierin vinden we de samenhang tussen verschillende elementen uit de natuur. Dit doet ons weer beseffen dat alles met elkaar verbonden is, wij onderdeel van de natuur zijn en hier inspiratie uit halen voor design. 

Vintage Folklore.

Deze trend leidt tot een interieur als een bonte verzameling vol liefde en respect voor het product. Er zijn invloeden uit de jaren ’70, uit boerse folklore, handwerk, fijne bloemetjesdessins, maar ook samengestelde producten, gebroken en kapotte vormen alsof ze aan elkaar gelijmd zijn. Dit resulteert in een persoonlijk interieur met een hartelijke, warme uitstraling die uitnodigt. Denk zachte meubels met ronde vormen, gekleurde wandbordjes en patchwork. Boeketten zijn kleurrijk en wild, met details van droogbloemen. Planten staan overal en worden gekoesterd, ook de buitenbeentjes.

Layered Spaces.

Met kamerschermen en multifunctionele meubels worden ruimten handig omgevormd, zodat er bijvoorbeeld een werkruimte ontstaat. Zo creëren we een soort gelaagdheid in de woning, nog extra benadrukt door wand- en vloerdecoratie in de vorm van vlakken. Deze grijpen in elkaar of zijn over elkaar aangebracht. Door te spelen met effecten krijg je het gevoel dat er meer ruimte is dan alleen het fysieke oppervlak. Kleurcontrasten versterken dit ruimtelijke effect. Bloemen en planten komen we tegen op onverwachte plekken, zoals op het toilet. Boeketten zijn gelaagd gearrangeerd en ook planten moet je makkelijk kunnen ‘opstapelen’ of verplaatsen.

Collecting Memories.

We omringen ons graag met herkenbare producten die een troostend gevoel geven. Ook kleuren spelen hierin een belangrijke rol. Zachte en donkere groentinten bieden troost en veiligheid. Lila en roze staan voor zachtheid, herinneringen en poëzie. Bloemen en planten maken dit gevoel van troost en herinneringen compleet. In boeketten lijken alle afzonderlijke bloemen een betekenis te hebben, samen vormen ze een prachtig gedicht.