DIY: Moederdag Bloemen letter

Er zijn verschillende manieren om je moeder te verwennen, zoals ontbijt op bed, haar favoriete parfum, een handgeschreven kaart of haar favoriete chocolaatjes. Maar één ding is zeker, moeders worden altijd blij van bloemen! En wat is er beter dan haar favoriete bloemen in de vorm van een prachtige bloemenletter te geven op Moederdag die je zelf hebt gemaakt? Vooral omdat Moederdag in de lente valt, wanneer veel bloemen in bloei staan. Haal dus snel de benodigdheden in huis en show your love met deze DIY!
Moederdag bloemenletter

DIT HEB JE NODIG.

Om dit te doen, heb je een selectie van favoriete bloemen van je moeder nodig, evenals steekschuim in de vorm van haar voorletter of 'm' van mama. Week het steekschuim volledig in water en plaats het op een vlak oppervlak. Knip de bloemstelen schuin af met een schaar en prik de bloemen voorzichtig in het schuim totdat het bedekt is met een mooie bloemletter.

Stappen plan

Het steekschuim is ook belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de bloemen op hun plaats blijven en goed gehydrateerd blijven. Zorg ervoor dat je het steekschuim volledig weekt voordat je begint met het maken van de bloemenletter, zodat het voldoende water kan opnemen.

Wanneer je begint met het schikken van de bloemen, begin dan met de grootste bloemen en werk je weg naar de kleinere bloemen. Hierdoor krijg je een mooie en gebalanceerde bloemenletter. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bloemen niet te dicht bij elkaar staan en dat er ruimte is voor de bloemen om te ademen.

Moederdag letter detail
Bloemen letter op stoel

Als je eenmaal klaar bent met het maken van de bloemenletter, is het een goed idee om deze op een koele plaats te bewaren om de bloemen zo lang mogelijk vers te houden. En wanneer je de bloemenletter aan je moeder geeft, weet je zeker dat je haar een speciaal en persoonlijk cadeau hebt gegeven waar ze blij van zal worden!

Heb je de prachtige bloemenletter gemaakt voor Moederdag? Deel je creatie met de hashtag #mooiwatbloemendoen op Instagram of Facebook en laat anderen zien hoe creatief je bent! Maar als je meer inspiratie nodig hebt voor Moederdag, zijn er nog tal van andere opties om je moeder te verrassen met bloemen.