DIY: Sfeercoupe met onderwater bloemen

Een leuke aankleding van de tafel voor het Kerstdiner.

Gedurende de decembermaand steken we met zijn allen heel veel kaarsen aan. Zoals bijvoorbeeld tijdens de adventsperiode om af te tellen naar Kerstmis, maar ook om te zorgen voor sfeer in huis omdat je anders de kerststol niet van de kalkoen kan onderscheiden. Het is buiten zó donker. Creëer daarom zelf een bijzondere sfeerverlichting met de hulp van bloemen, zo doe je dat!

DIT HEB JE ER VOOR NODIG

  • Waterglas (meerdere en of in verschillende formaten mag ook)
  • Gedestilleerd water
  • Sterke bloemen zoals bijvoorbeeld roos, gerbera, calla of anthurium
  • Takjes van de kerstboom of  van de conifeer in de tuin
  • Drijfkaars(en)


ZO KUN JE HET MAKEN

Zorg ervoor dat je de glaasjes goed schoonmaakt met afwasmiddel. Vul ze daarna met gedestilleerd water. Dit water zorgt ervoor dat het water in de vaas langer helder blijft en niet zo snel troebel wordt. De bloemen blijven dan ook langer mooi en tevens gaat gedestilleerd water de vorming van lucht bubbels tegen op de bloemen.

Snij of knip het groen in kleine stukjes en verdeel deze mooi in het glas. Snij de bloemen kort onder de knop af. Laat ze daarna in het water vallen. Begint het glas mooi vol te raken?

Voeg dan ook een drijfkaars toe en steek deze aan met de hulp van een lange lucifer of aansteker.

Klaar is de sfeercoupekaars!

Het geeft een mooie sfeervolle tafel als je een aantal van deze waterglazen met bloemen verdeelt over de tafel.

Een mooie aanvulling op deze tafel versiering zijn ook de mini kerstkrans voor op de champagne coupe en de  servetring van bloemen.

Waterglas met onderwater bloemen