Informatie over de bezorging van bloemen

Bezorging van bloemen

Veel gestelde vragen: over de bezorging van bloemen.

Direct nadat je een bestelling hebt geplaatst, ontvang je van ons een order bevestiging per email.
Op de dag van bezorging zal zodra onze bloemist de bestelling klaar heeft gemaakt voor verzending, sturen wij je hiervan per email de status update "verzonden".
Wanneer de bestelling is afgeleverd op het bezorgadres of bij een van de buren ontvang je een nieuwe melding per email met de status "Afgeleverd". Het is momenteel helaas niet mogelijk je te melden bijwelke buren de bestelling evt is afgegeven. Die informatie staat op de Niet thuis kaart bij de ontvanger vermeld.

Hieronder leggen wij je graag uit hoe onze track and trace werkt. Bij toevoeging van extra cadeau in de vorm van bijvoorbeeld, Champagne, Whiskey, Ritualspaketten en de Chocolade bonbons van Villa Chocola aan je bestelling proberen wij deze altijd in een gezamelijke zending te leveren. Echter, het kan voorkomen dat dit logistiek niet mogelijk is en dat er dan verschillende bezorg momenten plaats zullen vinden.

Wat gebeurt er als de ontvanger niet thuis is?

Als de ontvanger niet thuis is, probeert de chauffeur de bestelling bij de buren af te geven. Als dat niet mogelijk is, neemt de chauffeur de bestelling mee terug naar de bloemenzaak. De ontvanger ontvangt een "Niet Thuis" briefje in de brievenbus met instructies. Om vertragingen in de route te voorkomen, is het tijdens het bezorgen voor de chauffeur niet mogelijk met de ontvanger te bellen.

Snel bloemen bezorgen in Nederland, wanneer je voor 13:00 uur besteld dan kan de bestelling nog dezelfde dag worden geleverd! (niet op zondag en levering op de Waddeneilanden zijn hierop een uitzondering.

Voor bloemen naar het buitenland, Levering volgende dag, mits de bestelling voor 16.30 uur geplaatst is op Bloemen voor het buitenland voor een uitgebreide uitleg.

Bestellingen naar bedrijven worden geleverd tijdens kantoortijden.
Wil je de bestelling voor een bepaalde tijd geleverd willen hebben, neem dan altijd eerst even telefonisch contact met ons op.
Wij proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar we kunnen jou helaas geen garanties geven.

Ja, maar geef ons a.u.b. zoveel mogelijk informatie door, zoals afdeling, kamernummer, (meisjes)naam etc.
Het is niet mogelijk om in ziekenhuizen, hotels, bedrijven en campings de bestellingen persoonlijk af te geven aan de ontvanger. De bestelling wordt dan bij de receptie afgegeven ter attentie van de ontvanger. De receptie neemt dan contact op met de ontvanger, of zorgt ervoor dat de bestelling bij de ontvanger wordt afgegeven.
Een mobile telefoonnummer of een vast telefoonnummer van de ontvanger kan soms erg handig zijn om de bloemen op de juiste plaats te krijgen.

Bij bestellingen voor een begrafenis of crematie is het extra belangrijk dat de bloemen op het juiste adres en tijdstip geleverd worden.
Geef ons a.u.b. zoveel mogelijk informatie door, zoals de naam van het uitvaartcentrum, de naam van de overledene, de datum en tijdstip van het afscheid nemen etc.
Deze informatie kun je tijdens het bestellen invullen bij speciaal daarvoor bedoelde velden of bij "opmerking". Let er ook op dat je de tekst op het lint of kaartje richt aan de overledene en niet aan de nabestaande. Een tekst als 'veel sterkte' is dus niet passend.
Je kunt hierbij denken aan 'Rust zacht' of 'Een laatste groet' of bijvoorbeeld alleen de afzender (jouw eigen naam).

Uiteraard kunnen wij telefonisch contact met de ontvanger opnemen en vragen of wij bezorg adres mogen ontvangen voor de bezorging van jouw bestelling.
Je zult begrijpen dat wij de ontvangen adresgegevens niet met jou kunnen delen. Als je een dergelijke bestelling wilt plaatsen vul dan bij heet bezorg adres het adres van ons bedrijf in: Postcode 6921SB huisnummer 9.
Vergeet niet het telefoonnummer van de ontvanger te vermelden en in de order aan te geven dat wij contact met de ontvanger moeten opnemen voor het correcte bezorgadres.

Tijdens momenten van veel orderverkeer moeten onze bezorgers vaak tot 30 adressen per uur bezoeken voor de bezorging. Bellen met ontvangers voorafgaande of tijdens de bezorger geeft grote vertragingen waardoor de bezorging van andere bestellingen in de knel komen.
Als blijkt dat adressen onjuist zijn dan neemt de chauffeur de bestelling mee terug naar de bloemenwinkel en zal daar later worden geprobeerd contact op te nemen met de ontvanger.
“Ik ben er over 10 minuten” Je zult begrijpen dat wachten totdat iemand wel thuis is of de bezorgroute aanpassen ook teveel vertraging geeft voor andere bestellingen waarbij de ontvanger wel thuis is.
Bij niet thuis of als er niet wordt opengedaan is de standaard procedure dat de chauffeur eerst bij een van de buren probeert de bestelling achter te laten. Lukt dit ook niet dan gaat de bestelling mee terug naar de bloemen winkel en wordt er een briefje voor de ontvanger achter gelaten. Op dit briefje staat het telefoonnummer van onze bloemist zodat de ontvanger rechtstreeks contact kan opnemen met de bloemist.