Verzorgingstips voor snijbloemen

Wil je langer van het boeket genieten? Dit kun je gemakkelijk zelf beïnvloeden, met eenvoudige verzorgingstips

Verzorgingstips snijbloemen

Hier zijn 6 tips om optimaal te genieten van jouw bloemen.


Veilig transport.

Onze boeketten worden bezorgd in een luxe, maar duurzame verpakking. Hiermee zijn de bloemen extra goed beschermd. Wanneer je zelf een boeket bij de lokale bloemist haalt, let er dan op dat het boeket ook zorgvuldig ingepakt. Hiermee voorkom je beschadigingen aan het prachtige boeket. Ook bescherm je op deze manier het boeket tegen warmte of kou.


Gebruik altijd een scherp mesje

Dit zorgt er dan voor dat de snijbloemen voldoende water kunnen opnemen. Ga NIET hakken of knippen van de stelen, want dit kan ertoe leiden dat de bloemen uitdrogen.

Verwijder de blaadjes!

Verwijder alle blaadjes die onder water komen te staan. Dit doe je om te voorkomen dat de bladeren gaan rotten en schadelijke bacteriesoorten vormen.

Een passende en schone vaas.

Zorg altijd voor een goede start van het nieuwe boeket. Dit begint direct met een schone vaas, zo voorkom je dat er meteen bacteriën bij de bloemen komen. Ook vinden jouw bloemen het fijn om genoeg ruimte te hebben. Prop de stelen dus niet op elkaar, maar zorg voor een passende vaas, waarin voldoende ruimte is.

Tip: Kies bij voorkeur voor een glazen vaas. Bacteriën hebben hierin minder kans om zich te hechten.


Snel het water in

Zodra je met verse bloemen thuiskomt of het boeket net is bezorgd, is het belangrijk dat de bloemen zo snel mogelijk in een vaas worden gezet. Het beste is om dit te doen met koud kraanwater en de juiste hoeveelheid snijbloemen voeding. Er zit altijd een zakje snijbloemenvoeding bij de onze boeketten. Voeg deze altijd toe en kijk op de verpakking wat de juiste verhouding is. Nu is het tijd om te genieten van het prachtige boeket.

Tip: Gebruik de meegeleverde snijbloemvoeding of vraag erna bij de bloemist. De voeding houdt het boeket tot 60% langer mooi!

Zoek een perfect plekje uit

Uiteraard wil je dat de bloemen zo lang mogelijk blijven staan. Ook de plek is zeer bepalend. Zorg ervoor dat je de volgende locaties vermijdt. Een tochtige plaats of dicht bij de verwarming is geen goede plek. Hierdoor verdampen ze meer vocht dan dat ze opnemen. Ook naast de fruitschaal is niet de beste plaats voor bloemen. Dit omdat fruit ethyleen gas produceert. Wat ervoor zorgt dat bloemen snel ouder worden.


Verzorging van snijbloemen

De bovenstaande stappen zijn vastgelegd in deze video