Bepaling Alcoholwet

Wettelijk verplichte leeftijdscheck 18+ voor levering bij particulieren.

KORTE UITLEG

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe alcoholwet in werking getreden welke in de plaats is gekomen van de Drank- en Horecawet. Voor de bezorging geldt dat er bij zendingen aan particulieren een 18+ check uitgevoerd moet worden. Dit is wettelijk verplicht en deze check moet bij iedere levering gedaan worden, ook als duidelijk is dat de ontvanger ouder dan 18 jaar is.

De bezorger dient de geboortedatum (deze dient tenminste 18 jaar in het verleden te liggen) en de laatste 5 tekens van het legitimatiebewijs van de ontvanger te noteren. Dat kan iemand anders zijn dan de besteller, als het maar op het adres van de opdracht is.

Binnen de wet kan de bestelling enkel afgegeven worden op het adres van bestelling aan een persoon die 18+ is. De bestelling mag niet rond het huis worden geplaatst en niet bij de buren worden afgegeven. Onze partners hebben deze procedures vastgelegd in hun geborgde werkwijze alcoholwet.

BESTEL JE VOOR 18:00 UUR

Bestel je voor 18:00 (Nederlandse tijd), dan kan de  alcoholische drank bestelling in de meeste gevallen de volgende werkdag (ma-za) samen met de bestelde bloemen, bezorgd worden.

Bestel dit pakket dus tijdig.

BESTEL JE NA 18:00

Bestel je na 18:00 uur (Nederlandse tijd) of is er sprake van onvoorziene logistieke omstandigheden, zullen producten apart en op een later moment geleverd worden .

Geen leveringen mogelijk op zon- en feestdagen

NOG GEEN 18 JAAR?

Flowers.NL verkoopt of levert geen alcohol aan mensen die jonger zijn dan 18 jaar.

Identificatie is vereist bij levering of afhaling.