Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het aantal duurzame bloemisten van Fleurop groeit. Zij zijn actief bezig met verduurzaming van hun product- en dienstverlening én hun eigen bedrijfsvoering. Daarmee draagt elke lokale ondernemer bij aan een duurzamere toekomst. We vertellen je hier graag meer over.

Wat betekent duurzaam?

De term duurzaam horen we dagelijks. Maar wanneer is iets duurzaam? Officieel betekent duurzaam: het milieu weinig belastend. Het is dus goed dat we ons hier bewust van zijn en blijven om op die manier ons steentje bij te dragen.

Hoe kijkt Flowers.NL tegen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) aan?

Wij bij Flowers.NL, hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hier maken we actief werk van vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie. We vinden het belangrijk dat een bij Fleurop aangesloten vakbloemist voldoet aan de eisen van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist, dit is een harde eis voor het lidmaatschap van Fleurop.

Meer dan 80% van de consumenten (zakelijk & particulier) vindt het inmiddels belangrijk dat bedrijven een duurzaamheid strategie hebben. Zij laten daarmee steeds vaker hun keuze mede hierdoor beïnvloeden. Het keurmerk Barometer Duurzame Bloemist hanteert een checklist die bepaald is door de onafhankelijke instantie SMK. Met de checklist zorgt de Fleuropbloemist ervoor dat zowel de inkoop van de bloemen, als de processen rondom maken en bezorgen, op een duurzame manier gebeurt.

SGS zorgt periodiek door een fysieke controle in de winkel van de Fleurop Bloemist, dat de bloemist blijvend voldoet aan de richtlijnen en eisen voor het keurmerk. Op deze manier verzekert elke klant zich ervan dat er op een duurzame manier een boeket wordt bezorgd vanuit een lokale Fleurop vakbloemist. Dat geeft een extra goed gevoel.

Wij houden als merk Flowers.NL met alle activiteiten en processen zoveel mogelijk rekening met klimaat neutraliteit, circulariteit en eerlijke ketens, om zo op een toekomst bestendige manier te ondernemen (MVO).

Ook ons kantoor in Duiven en de daar plaatsvindende bedrijfsprocessen, trachten wij zo verantwoord mogelijk om te gaan met het duurzaamheid principe. Hierbij kunt u denken aan; recycling, bewust omgaan met elektriciteit, geen water verspillen en groene stroom opwekken en gebruiken.

Wij wekken al onze stroom zelf op d.m.v. zonnepanelen. Het kantoor is voor 100% uitgerust met energiezuinige ledverlichting, daarnaast is het pand  voor 100% voorzien van dubbel glas. Voor verwarming zijn wij aangesloten op het stadsverwarming netwerk van de gemeente Duiven. Ons wagenpark is bescheiden en 100% elektrisch.


Wat is een duurzame bloemist?

Wanneer je voldoet aan de eisen van de Barometer Duurzame Bloemist, mag je je officieel een duurzame bloemist noemen. Met dit onafhankelijke keurmerk toont de bloemist aan dat het assortiment bloemen en planten, en tevens de bedrijfsvoering in de winkel, duurzamer zijn. Dit doet hij door een duurzamere bedrijfsvoering en een inkoop van duurzamere bloemen en planten. Het certificatieschema is tot stand gekomen in samenwerking met milieuorganisaties, koepelorganisaties, NGO's, branche specifieke onderzoeksbureaus, bloemisten, telers, veiling en groothandel.

meer informatie

Barometer duurzam bloemist