Alles over rozen.

Wij dachten dat het eens goed is om een post te schrijven over een aantal mythes die er bestaan over de verzorging van rozen.

In de meeste landen zijn mensen gewend om rozen te ontdoen van hun buitenste bloembladen, schutbladen.

Ooit begonnen mensen dit gelijk te stellen aan de versheid van de rozen, en dus verkopen bloemenwinkels buiten Nederland nog steeds een halve roos.

Wat je mist als je rozen als deze koopt, zijn zogenaamde bloembladeren, de buitenste, meer dichte en schut-bloemblaadjes die helpen om de innerlijke gevoelige lagen van de roos te beschermen en te behouden.

Beschermende bloembladen zijn mooi; ze voegen pit en energie toe aan de roos, om maar te zwijgen van hun rol in het behoud van de houdbaarheid.

Wij als bloemist zijn allemaal voor de theeblaadjes en hopen ze weer te integreren in het idee van mensen over hoe een roos eruit zou moeten zien.

Rozen hebben meer dan 13.500 soorten, die allemaal variëren in kleur, textuur, vorm en dichtheid.

Indicatoren van versheid variëren ook, maar interessant is dat het NIET helpt om bloemen vers te houden door schut-bloemblaadjes te verwijderen!

Recente studies hebben aangetoond dat het achterlaten van de schutblaadjes de roos langer fris houdt.

Afgezien van het langer goed houden van de roos, ziet het er gewoon zoveel beter uit.

Zo bedoelde de natuur hoe een roos zou moeten zijn, en we houden niet van rommelen met Moeder Natuur! 

Chrysal Bloemen verzorging

Bloemvoorbereiding is net zo belangrijk als de bloembehandeling zelf. Hier zijn tips voor het voorbereiden van rozen die ervoor zorgen dat uw rozen vaasleven