Secretaressedag

Een boeket bloemen blijft het meest geven cadeau op secretaressedag
 

Samenwerking

 

Super Secretaresse

 

Verrassing

 

Onwijs bedankt

 

Puik Boeket

 

Boeket Florence

 

Boeket Wit gemengd

 

Boeket bloemig de luxe

 

Boeket Bloemenrivièra

 

Kleur explosie

Boeket bloemen op secretaressedag

Een Boeket bloemen is het meest gegeven cadeau op secretaresse dag. Ten minste: als uw leiding gevende secretaresse dag niet vergeet. Bijna de helft van de leiding gevende blijkt secretaresse dag namelijk te vergeten*. Zet de datum dus elk jaar tijdig in zijn / haar agenda! Als nog de secretaresse vergeten?  Regel dan zelf snel dat u een boeket bloemen…in vaas, met een doosje Fleurop chocolade of een fles wijn erbij… krijgt. U bent niet de enige secretaresse die zelf zijn / haar secretaresse dag bloemencadeau regelt; dat doet 24%* van de secretaressen!

Waarom secretaressedag?

Waarom is er een secretaresse dag? Tegenwoordig is de dag er om stil te staan bij de toegevoegde waarden van secretaressen aan organisaties. Secretaresse dag is voor Leidinggevenden dan ook dé kans om hun assistent in het zonnetje te zetten.

De oorsprong secretaressedag

Aan de oorsprong van secretaressedag ligt een andere gedachte. Secretaressedag is in 1952 Amerika ontstaan onder de naam Secretary’s Day. Het werd in het leven geroepen door de president van de National Secretaries Association (Mary Barret) en de president van een dictafoonleverancier, genaamd C. King Woordbridge. Zij huurden reclamebureau Young & Rubicam in om een campagne op te zetten. Er was in 1952 namelijk een tekort aan mensen in de administratieve sector.

Secretaressedag begon als secretaresseweek

Secretaressedag begon in Amerika zelfs als secretaresseweek: de National Secretaries Week. Secretaressedag was een onderdeel van deze secretaresseweek. 4 juni 1952, een woensdag, was de eerste officiële secretaressedag. In Amerika wordt secretaressedag nog altijd op woensdag gehouden en wel in de laatste volle week van april. Het heet inmiddels Administrative Professionals Day.

Secretaressedag in Nederland mede dankzij uw Fleurop bloemist

Secretaressedag waaide in 1989 over naar Nederland en ontstond mede dankzij Fleuropbloemisten. Op 20 april 1989 vond de eerste Nederlandse secretaressedag plaats. Het heette toen, net als in de Verenigde Staten, Secretary’s Day. Deze eerste secretaressedag werd, naast Fleurop, geïnitieerd door Bloemenbureau Holland, Schoevers, Management Support Magazine en StarJob the secretary network. Sinds het ontstaan wordt secretaressedag gehouden op de derde donderdag in april. Bloemen blijven het meest gegeven presentje op secretaressedag*. Daarop is de Fleuropbloemist vanzelfsprekend heel trots!

Bron: Fleurop Interflora Nederland